Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Unboxholics: Οι μάστερ του unboxing στην Ελλάδα - Συνέντευξη με τον Σάκη και τον Αλέξανδρο Καρπά

Ο Σάκης και ο Αλέξανδρος Καρπάς είναι δυο δίδυμοι από την Αριδαία που μαζί με μια μεγάλη παρέα κρατούν το κάστρο των Unboxholics κάνοντάς το σε μερικά χρόνια το δημοφιλέστερο site για gaming στην χώρα.

Όσο μιλούσαμε με τα παιδιά δύο φορές σταμάτησαν αυτοκίνητα και κατέβηκαν πιτσιρίκια ζητώντας μια φωτογραφία μαζί τους. Είναι σίγουροι για τις επιλογές τους, γνωστοί σε αγόρια και κορίτσια, παίζουν την τεχνολογία και τον κόσμο του gaming στα δάχτυλα. Χωρίς συμβιβασμούς στην καθημερινότητά τους, χωρίς υπερβολές, με την παρέα και την οικογένειά τους δίπλα τους. Είναι κουλ.

Ξέρουμε πως ξεκινήσατε το 2012. Σε ποιο βίντεο, ποια στιγμή στην πορεία σας έγινε αυτό που λέμε το «μπαμ»;

Το μπαμ δεν έγινε με ένα video. Ξεκίνησε σιγά-σιγά όταν αρχίσαμε να δοκιμάζουμε τη νέα τότε πλατφόρμα του Twitch. Είδαμε τότε ότι μπήκανε 50-60 άτομα και τους άρεσε. Έπειτα έκανε ο Σάκης μόνος του το πρώτο Horror Night το οποίο ήταν ένα ποτ πουρί από horror παιχνίδια με δημοφιλέστερο τότε το Slender και είχε μεγάλη επιτυχία. Είδε ο κόσμος ότι είχε πλάκα και κάναμε δεύτερο Horror Night μαζί με τον Αλέκο επειδή στο πρώτο είχε τρομάξει τον Σάκη και τον ζητούσαν. Από τότε νομίζω ξέφυγε η κατάσταση.


 
Ποια βίντεο αγαπά πιο πολύ ο κόσμος, σε ποια είδατε περισσότερη ανταπόκριση;

Αγαπάει κυρίως τα livestreams, όχι μόνο τα Ηorror Night αλλά γενικά. Μας βλέπει να βγάζουμε το 100% του εαυτού μας, το καφριλίκι μας κλπ. Τελευταία όμως γουστάρει πολύ τα vlogs, κυρίως τα “Βόλτα στην Αριδαία” και μας αρέσει πολύ αυτή η εξέλιξη μιας και είναι και το δικό μας αγαπημένο κομμάτι. Τα vlogs της Κυριακής γενικότερα νομίζουμε πως είναι το πιο δημοφιλές περιεχόμενο του καναλιού μας πλέον.

Πώς άλλαξε το κοινό με τα χρόνια;


Θα έλεγα πως αλλάξαμε εμείς το κοινό και το κοινό άλλαξε εμάς. Είναι μία παράξενη σχέση. Αυτοί που έβλεπαν unboxings και προϊόντα τεχνολογίας από παλιά, συνεχίζουν να τα βλέπουν, δεν έχουν χάσει κάτι. Αλλά υπάρχει και πολύ κοινό που έχει προστεθεί για να παρακολουθεί τα πιο “lifestyle” πράγματα που κάνουμε, τα vlogs, τα livestreams. Οι gamers επίσης έχουν έρθει και μας έχουν αγκαλιάσει. Σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι άλλαξε το κοινό. Όταν ένα κοινό μεγαλώνει μέρα με τη μέρα δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα αν άλλαξε.

Τι σας κάνει να διαφοροποιείστε από τα υπόλοιπα unboxing channels;


Αυτό δε θα το πούμε εμείς. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι τι κάνουμε εμείς και αυτό είναι να κοιτάμε να παράγουμε ποιοτικά videos, με ωραία πλάνα, χωρίς να κουράζουν, με απλή ορολογία για να είναι κατανοητή και σε κάποιον που δεν πολυασχολείται με την τεχνολογία. Κοινός παρονομαστής σε όλα είναι να υπάρχει ειλικρίνεια στην άποψή μας. Αν δεν υπάρχει η ειλικρίνεια σε ένα video που παρουσιάζεις ένα προϊόν, αρχίζεις και χάνεις την αξιοπιστία σου ως reviewer.

Έχετε σκεφτεί πως πλέον το κοινό βλέπει τα βίντεό σας χωρίς απαραίτητα να ενδιαφέρεται για τα προϊόντα;

Επειδή ακριβώς όπως προείπαμε, προσπαθούμε να έχουμε καλή παραγωγή πίσω από κάθε video, σίγουρα υπάρχει κόσμος που παρακολουθεί το video για το video και όχι για το προϊόν. Αυτό φυσικά μας αρέσει αφού μαθαίνουν και ενημερώνονται για προϊόντα, για τα οποία ίσως να μη μάθαιναν ποτέ την ύπαρξή τους.

 
Ποιο ήταν το πρώτο προϊόν στο οποίο κάνατε unboxing;

Το πρώτο video στους Unboxholics ήταν το Nintendo 3DS XL, ωστόσο unboxing ο Σάκης κάνει από το 2006 στο άλλο κανάλι, το Inferno Braveheart. To πρώτο unboxing εκεί η αλήθεια είναι ότι δε θυμόμαστε ποιο ήταν, πάει πάρα πολύς καιρός.

Mια σειρά από βίντεό σας, δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία. Νιώθετε πως κάποια στιγμή μπορεί να αλλάξετε κόνσεπτ και να αφήσετε πίσω το unboxing και παιχνίδια;

Η αλήθεια είναι ότι αυτού του είδους τα video τα απολαμβάνουμε πραγματικά. Ωστόσο, τόσο τα βιντεοπαιχνίδια όσο και η τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων άρα και της δικιάς μας. Είναι συνυφασμένη η ζωή μας με αυτά, οπότε ακόμα και το lifestyle περιεχόμενο που έχουμε, όλο και λίγο gaming θα έχει, όλο και λίγο τεχνολογία θα έχει. Μπορεί να έχουν προστεθεί πράγματα αλλά ο κοινός παρονομαστής συνεχίζει να είναι το gaming και η τεχνολογία. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τους Unboxholics ως μια αόριστη ύπαρξη, έχει να κάνει με εμάς ως ανθρώπους. Οπότε όχι, δε σκεφτόμαστε να αφήσουμε πίσω το gaming και την τεχνολογία.

Σας έχουν κάνει πρόταση από την τηλεόραση, και αν ναι, σκεφτήκατε ποτέ να δεχτείτε;

Μας έχουν κάνει προτάσεις. Κάποιες ήταν ενδιαφέρουσες και κάποιες όχι. Δε μας έχει κινήσει το ενδιαφέρον η τηλεόραση ως τώρα. Ξεκινήσαμε ως ιντερνετικό μέσο και μάλλον έτσι θα συνεχίσουμε αφού μέσα από τις πλατφόρμες του internet έχουμε μια ελευθερία έκφρασης που η τηλεόραση δεν έχει.
Πώς είναι η ζωή σας στην Αριδαία; Γιατί δεν επιλέγετε τη ζωή σε μια μεγαλούπολη όπως η Αθήνα;

Η ζωή μας στην Αριδαία είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να είναι. Είναι ήρεμη, δε μας λείπει τίποτα, λατρεύουμε τη φύση και γενικά μας αρέσει να λειτουργούμε με αυτούς τους ρυθμούς. Και οι δυο μας έχουμε ζήσει σε μεγαλουπόλεις για αρκετά χρόνια λόγω σπουδών και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά την ησυχία της ελληνικής επαρχιακής πόλης – με όλα τα θετικά και τα αρνητικά – δεν την αλλάζουμε με τίποτα. Όλες τις ευκαιρίες του κόσμου να μας έδιναν, σε μεγαλούπολη δε θα μέναμε.

Bρες τους στο YouTube, στο site τους, στο Facebook, στο Instagram


 

απο το: E-Daily.gr

2 comments:

  1. Ο Σάκης κι ο Αλέξανδρος, από την Αριδαία, δυο χαρισματικά παιδιά, δεν ανέβηκαν τυχαία... Λαοφιλείς δημοφιλείς, σε όλη την Ελλάδα, έχουνε γίνει πρότυπα, κρατούν της γνώσης δάδα... Ταλέντα δημιουργικοί, με την τεχνολογία, κρατάνε τα χρυσά κλειδιά, για την πρωτοπορία...(ποιητής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *