Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Δελτίο τύπου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας αναφορικά με το πρόσφατο κτύπημα ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας κατά της Συρίας

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι στρατιωτικές δυνάμεις ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία με πρόσχημα την δήθεν χρήση χημικών όπλων. Θυμόμαστε πριν λίγα χρόνια την εισβολή των ίδιων αυτών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ιράκ, με πρόσχημα το χημικό οπλοστάσιο του Σαντάμ, το οποίο βέβαια ακόμη αναζητάται...

Πραγματική αιτία της επίθεσης είναι ο ανηλεής ανταγωνισμός για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς της. Έλεγχος που προϋποθέτει "φιλικά" καθεστώτα ή χάος, όπως είδαμε αρκετά πρόσφατα στην περίπτωση της Λιβύης και του Ιράκ παλαιότερα.

Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την κλιμάκωση αυτή και την συγκέντρωση ισχυρότατων στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της χώρας μας. Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους, ένα νέο κύμα προσφύγων.

Θα περίμενε κανείς από μια ελληνική κυβέρνηση να ανησυχεί, να αποστασιοποιείται, να καταδικάζει, αλλά συμβαίνει το αντίθετο.

Η κυβέρνηση συμμετέχει στο κτύπημα της Συρίας, όχι μόνο παραδίδοντας γη, αέρα και θάλασσα, αλλά και με την παραχώρηση στους ΝΑΤΟϊκούς της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, εξοπλισμού, προσωπικού και μηχανημάτων, όπως αποκαλύπτεται από σειρά δημοσιευμάτων. Η ελληνική συμμετοχή δεν μπορεί να συγκαλυφθεί, αφού οι ίδιες οι ΗΠΑ δημοσιοποιούν συχνά-πυκνά την ευαρέσκεια τους για την παραδειγματική συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για την συμφωνία της στην αναβάθμιση, στην επέκταση και στην κατασκευή νέων βάσεων σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο.

Για εμάς είναι πρόκληση το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια εκ των τεσσάρων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ (και μάλιστα στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ σε σύνολο 29 χωρών-μελών) που ξεπέρασαν για το 2017 τον ΝΑΤΟϊκό στόχο για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες άνω του 2% του ΑΕΠ οι οποίες δαπάνες, όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, εξυπηρετούν ανάγκες ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, όταν κάθε χρόνο έχουμε νέες περικοπές κονδυλίων για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Είναι δηλαδή ξεκάθαρο ότι οι ελλείψεις προσωπικού και η εργασιακή ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων επικουρικών συναδέλφων, η μισθολογική εξαθλίωση, η ελαστικοποίηση του ωραρίου, οι ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, είναι η μία όψη του ίδιου νομίσματος που από την άλλη έχει μεταξύ των άλλων και τα πρωτεία στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες!

Η διαχρονική στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων υπέρ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ έχει την εξήγησή της στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της Ελλάδας, που δεν θέλουν να μείνουν απ' έξω από το μεγάλο φαγοπότι και το μοίρασμα της λείας που ετοιμάζεται όταν κατακάτσει η στάχτη της καταστροφής. Έτσι εξηγείται και η πρόσφατη τιμωρία συναδέλφου γιατρού που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία επειδή συμμετείχε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Καλούμε την κυβέρνηση να καταδικάσει το απρόκλητο χτύπημα της Συρίας να κλείσει τώρα τη βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο των εγκληματικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων, όπου βρίσκονται.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους στην Υγεία όπως και σε όλο το λαό να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια που οργανώνονται τις μέρες αυτές σε όλη τη χώρα, ενάντια στα πολεμικά σχέδια και την εγκληματική δράση της συμμαχίας των λύκων. Οι λαοί με τη δράση τους μπορούν να τους σταματήσουν.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *