Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Σφοδρή θεομηνία στη Θεσσαλονίκη - Πλημμύρισε ακόμη και ο Λευκός Πύργος!

Μία κακοκαιρία χωρίς προηγούμενο με δυνατή καταιγίδα και σφοδρή χαλαζόπτωση, έπληξε τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα παρασύρθηκε από το «ποτάμι» που δημιούργησε η βροχή, στην οδό Βενιζέλου στην Νεάπολη, την οποία διέσωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Είχε καταφέρει να γατζωθεί σε κάποια σχοινιά και αυτό της έσωσε τη ζωή.

Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή οδό Λεωφόρο Νίκης, πλημμύρισαν ο Λευκός Πύργος και όλα τα υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησαν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Θωμάς Ψαράς.

Λεωφορεία του ΟΑΣΘ αποβίβαζαν τον κόσμο, καθώς λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν ορισμένα σημεία στο κέντρο της πόλης.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να συνδράμουν όπου υπάρχει ανάγκη.


Εγκλωβίστηκαν παιδιά στον Λευκό Πύργο

Πλημμυρισμένη παραμένει εδώ και αρκετή ώρα η ευρύτερη περιοχή του μνημείου του Λευκού Πύργου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα εκτός από τα νερά, τα οποία σε κάποια σημεία ξεπερνούν ακόμη και τους 50 πόντους, στο εσωτερικό του Λευκού Πύργου εγκλωβίστηκαν πριν από λίγο μαθητές.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival. gr, τα μικρά παιδιά εγκλωβίστηκαν στον Λευκό Πύργο, κατά την διάρκεια επίσκεψης εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου τους, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του μνημείου να ειδοποιήσουν τις αρχές.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ και πυροσβεστικό όχημα για να αντλήσει το νερό.

Πλημμύρισε και το δημαρχείο

Ούτε το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε εξαίρεση από τη φοβερή θεομηνία που έπληξε την πόλη.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, το πίσω μέρος με το αμφιθέατρο, το κυλικείο και τα ισόγεια του μεγάρου πλημμύρισαν, ενώ την ίδια ώρα έσπασαν οι πόρτες από τα ορμητικά νερά.


Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση του κέντρου της πόλης

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει "πολύ μεγάλο τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης", λόγω της καταιγίδας που ξέσπασε νωρίτερα, καθώς 11 γραμμές μέσης τάσης βρίσκονταν εκτός λειτουργίας γύρω στις 2 το μεσημέρι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Ιορδάνης Αμανατίδης.

«Σχεδόν όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει πρόβλημα. Έντεκα γραμμές μέσης τάσης είναι εκτός, καθώς πλημμύρισαν υποσταθμοί από νερά και λάσπες».

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι επί ποδός, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, για την οποία όμως «δεν υπάρχει ακριβής και πλήρης εικόνα» σχολίασε ο κ. Αμανατίδης ο οποίος επισήμανε ότι ο δρόμος της πλήρους αποκατάστασης θα είναι μακρύς.


πηγη: thessnews | thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *