Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Δημοσκόπηση: Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών το 86% των κατοίκων της Μακεδονίας

Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών δηλώνει το 86% των κατοίκων της Ανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Interview στη Βόρεια Ελλάδα για την Εφημερίδα Thessnews με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία της Κυβέρνησης με τα Σκόπια.


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 86% των ερωτηθέντων κρίνει την συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ ως μια κακή συμφωνία, έναντι του 12% που τη θεωρεί καλή.


Την ίδια στιγμή το 83% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το θέμα δεν λύθηκε και μάλιστα η συμφωνία το επιβάρρυνε κάνοντας το πρόβλημα χειρότερο».


Αυτό που ενοχλεί περισσότερο στην συμφωνία σύμφωνα με την δημοσκόπηση είναι όλα όσα εκχώρησε η κυβέρνηση δηλαδή «μακεδονική εθνικότητα», το όνομα αλλά και η «μακεδονική γλώσσα» με ποσοστό μάλιστα 71% ενώ μόλις το 7% δηλώνει ότι δεν ενοχλείται.


Παράλληλα, το 87% των Μακεδόνων πιστεύει ότι η χώρα προσφέρει στους Σκοπιανούς περισσότερα απ΄όσα δίνει, έναντι μόλις του 2% που πιστεύει ότι τα ωφέλη είναι περισσότερα από τις απώλειες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *