Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Παραλήρημα Μπαχτσελί: «Το Αιγαίο θα γίνει ο τάφος στις ελπίδες των Ελλήνων - Ο βυθός του είναι γεμάτος με τους παππούδες σας»

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ: «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ»


Ντεβλέτ Μπαχτσελί | τουρκικές προκλήσεις: Στη γνωστή παράλογη και ανιστόρητη φρασεολογία του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού και των ύβρεων σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου επιδόθηκε για ακόμη μία φορά ο επικεφαλής των ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος επιχειρεί να ξεσηκώσει το εσωτερικό του ακροατήριο κι ενώ απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες έως τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Σε ρόλο και ύφος που μάλλον θα ταίριαζε σε παράφρονα, ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε «άμυαλη και χοντροκέφαλη την Ελλάδα», επειδή αντέδρασε σε προεκλογικό σποτ των «Γκρίζων Λύκων», το οποίο παρουσίαζε την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση των ομοϊδεατών του στη Σμύρνη, ο «νταής» Μπαχτσελί είπε: «Γιατί; Επειδή έδειχνε την Κύπρο τουρκικό έδαφος. Ρωτάω αυτούς τους άμυαλους και χοντροκέφαλους: τι να κάναμε; πως να την δείχναμε; Επιπλέον το τονίζω: Η Κύπρος είναι τουρκική, πατρίδα των Τούρκων και θα παραμείνει τουρκική. Η ελληνική κυβέρνηση που παίζει παιχνίδια με τα νησιά του Αιγαίου να γνωρίζει τα όριά της και να μην ξεχνάνε τι πέρασαν οι παππούδες τους στον βυθό της θάλασσας. Δόξα τω θεώ ζει η θέληση η οποία θα κάνει το ίδιο, θα κάνει το Αιγαίο τάφο τις ελπίδες των Ελλήνων. Και θα συνεχίζει να ζει μέχρι τέλους».

Διαβάζοντας μια τέτοια δήλωση, αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έχει σοβαρό πρόβλημα: Όταν συναγελάζεσαι και συνεταιρίζεσαι, για να κερδίσεις μερικά ψηφαλάκια παραπάνω με έναν παραληρηματικό τύπο, ο οποίος στη ρητορική του φαίνεται πως ανακατεύει τα προσωπικά του συμπλέγματα κατωτερότητας με τις ύβρεις και τον ανούσιο μεγαλοϊδεατισμό, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Και σίγουρα δεν γίνεται να αναμένεις να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά στη διεθνή κοινότητα.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο επικεφαλής των «Γκρίζων Λύκων» επιτίθεται με τέτοια μανία εναντίον της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε πει τα ίδια ακριβώς και στις 27/03/2018, όταν μιλώντας σε μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, απείλησε την Ελλάδα, σημειώνοντας: «Ο βυθός του Αιγαίου είναι γεμάτος με τους παππούδες σας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *