Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Δήμος Αλμωπίας: Ολοκληρώθηκε το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ Αλμωπίας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 5.525.148 €
ΣΥΜΒΑΣΗ 3.418.362,72 €
ΕΚΠΤΩΣΗ 38,56 %
ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΑΞΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου «Επέκταση ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας (ΧΥΤΑ Αλμωπίας) και εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος Βιολογικού».
Η σύμβαση ανάμεσα στην ανάδοχο εταιρεία και τον Δήμο Αλμωπίας υπεγράφη στις 06/03/2015. Η βασική φιλοσοφία σχεδιασμού του έργου περιελάμβανε την κατασκευή της επέκτασης ΧΥΤΑ Β’ Φάσης και την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Α’ Φάσης, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος βιολογικού με εφαρμογή όλων των σύγχρονων προδιαγραφών.
Ο ΧΥΤΑ Αλμωπίας θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τελικής διάθεσης των απορριμμάτων των Ο.Τ.Α. της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Πέλλας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα του Δήμου Αλμωπίας. Ο συνολικά διατιθέμενος χώρος έχει εμβαδόν περίπου 120 στρέμματα και η διάρκεια ζωής της επέκτασης του ΧΥΤΑ υπολογίζεται στα 19 χρόνια περίπου.Η επέκταση του ΧΥΤΑ και ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος βιολογικού περιλαμβάνει τα εξής έργα:
-Έργα διαμόρφωσης και εκμετάλλευσης (χωματουργικές εργασίες και μελέτη πλήρωσης του ΧΥΤΑ)
-Έργα στεγανοποίησης της λεκάνης του ΧΥΤΑ
-Έργα διαχείρισης στραγγισμάτων (δίκτυο συλλογής εντός της λεκάνης του ΧΥΤΑ και μεταφορά τους στον βιολογικό προς περαιτέρω επεξεργασία)
-Έργα διαχείρισης βιοαερίου
-Έργα τελικής κάλυψης και αποκατάστασης για την Α' Φάση του ΧΥΤΑ
-Έργα διευθέτησης ομβρίων περιμετρικά της λεκάνης και στον ευρύτερο χώρο του ΧΥΤΑ
-Έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης (μάρτυρες καθίζησης απορριμματικού αναγλύφου, θέσεις δειγματοληψίας υγρών αποβλήτων και επιφανειακών νερών, γεωτρήσεις δειγματοληψίας υπογείων υδάτων, κ.λπ.)
-Έργα εσωτερικής οδοποιίας για την πρόσβαση στη λεκάνη.
-Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων (φωτισμός περιβάλλοντος χώρου, κ.λπ.)
-Οργάνωση και λειτουργία ΧΥΤΑ


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ:
Ημερομηνία δημοπράτησης: 20/11/2012
Ημερομηνία υπογραφής σύμβασης: 06/03/2015
Αρχικός προϋπολογισμός: 5.525.148,30 ευρώ
Έκπτωση: 38,56%
Συμβατική δαπάνη έργου με ΦΠΑ: 3.394.691,78 ευρώ
Προτεινόμενη δαπάνη 1ου ΑΠΕ: 3.418.362,72 ευρώ

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

"Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και εμείς βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση κατασκευής αυτού του σημαντικού έργου. Τέτοιες υποδομές αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον, γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε κάναμε μεγάλες προσπάθειες για να προχωρήσουμε στην κατασκευή του έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ. Με συστηματική δουλειά, ξεπεράσαμε τη γραφειοκρατία και τα προβλήματα που προέκυπταν και καταφέρουμε να το φέρουμε εις πέρας. Επόμενο στοίχημα, είναι η ορθή λειτουργία και χρήση του ΧΥΤΑ και κατ’ επέκταση η προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που μας αφορά όλους.Θέλω να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν διαχρονικά από τη Μελέτη , Δημοπράτηση, μέχρι την κατασκευή από τη δική μας Δημοτική Αρχή. Να συγχαρώ την Τεχνική Υπηρεσία , που είχε την επίβλεψη του μεγάλου αυτού έργου και το ολοκλήρωσε με επιτυχία και του συνεργάτες μου Αντιδημάρχους Τεχνικών για το θετικό αποτέλεσμα".

Το έργο θα παραδοθεί στον ΦΟΔΣΑ για να το λειτουργήσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *