Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ερντογάν: "Χρεοκοπημένη, τελειωμένη χώρα η Ελλάδα - Δείτε τους δρόμους της"

Τις επιθέσεις στην Ελλάδα, με απαξιωτικά λόγια, συνεχίζει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε προεκλογική του ομιλία χθες, ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε την Ελλάδα «χρεοκοποημένη» και «τελειωμένη», χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τους δρόμους στη χώρα μας.

«Οι γείτονές μας στην Ελλάδα έχουν χρεοκοπήσει, είναι τελειωμένοι, ωστόσο έχει αναβαθμιστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα. Αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) έχουν βυθιστεί, έχουν καταρρεύσει και τους σώζετε αναβαθμίζοντας τους; Δείτε τους δρόμους και δείτε πώς είναι», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Νέα επίθεση κατά των οίκων αξιολόγησης

Ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του υπερμύνθηκε της οικονονικής πολιτικής του και επιτέθηκε για άλλη μια φορά εναντίον των οίκων αξιολόγησης.

Σημειώσε ότι κάνουν ανακοινώσεις και αξιολογήσεις κατά της τουρκικής οικονομίας για να τροφοδοτήσουν την αρνητική εικόνα κατά της χώρας παρά για να αξιολογήσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Η οικονομία της Τουρκίας δεν έχει κανένα πρόβλημα στα έσοδά της, στα έξοδα, στον δανεισμό και στην πληρωμή του χρέους, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

«Η Τουρκία έχει μια καλύτερη εικόνα [στο πλαίσιο της οικονομικής ανάπτυξης] όχι μόνο σε σύγκριση με τις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και πολλές αναπτυγμένες χώρες», ανέφερε.

«Πριν από δεκαέξι χρόνια, οι Τούρκοι πολίτες είχαν ένα τρίτο εισόδημα σε σύγκριση με το εισόδημα των πολιτών των χωρών της ΕΕ, αλλά τώρα οι Τούρκοι έχουν δύο τρίτα εισοδήματα από τους πολίτες της ΕΕ. Στόχος μας είναι να εξισορροπήσουμε και να περάσουμε το ποσοστό αυτό μέχρι το 2023.»

Ο Ερντογάν επανέλαβε την έκκλησή του προς τους Τούρκους πολίτες να μετατρέψουν τα ξένα νομίσματα που είχαν "στο μαξιλάρι τους" σε τουρκικές λίρες και να τα βάζουν σε τράπεζες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *