Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Σήμερα η πληρωμή 4.090.000,00 € στην Πέλλα και 3.543.000,00 € στην Ημαθία από τις περσινές βροχοπτώσεις

Γιάννης Σηφάκης: Πληρωμή 4.090.000,00 € στην Πέλλα και 3.543.000,00 € στην Ημαθία σήμερα από τις περσινές βροχοπτώσεις στα ροδάκινα μέσω de minimis

Τα συμπύρηνα ροδάκινα αποζημιώνονται με 65€/ στρέμμα μετά από πάρα πολλά χρόνια. Τα επιτραπέζια με 115 €/στρέμμα και τα νεκταρίνια με 120 €/στρέμμα.

Η καταβολή των χρημάτων την μέρα που είχε ανακοινωθεί έγινε δυνατή μετά από μεγάλη προσπάθεια και του βουλευτή για την υπογραφή της σχετικής κοινής Υπουργικής Απόφασης και την έκδοση του ΦΕΚ μέχρι προχθές.

Η πληρωμή θα γίνει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς που έχουν δηλωθει από τους αγρότες.

Οι ποικιλίες επιλέχθηκαν από την διεπαγγελματική και τις οργανώσεις των αγροτών σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ.

Τα επόμενα βήματα, όσον αφορά το ροδάκινο, η προσπάθεια αποζημίωσης για τις φετινές βροχοπτώσεις στα ροδάκινα και νεκταρίνια καθώς και η προσπάθεια για την απώλεια εισοδήματος λόγω χαμηλών εμπορικών τιμών.

Οι Κασσάνδρες της αντιπολίτευσης που προφήτευαν μη αποζημίωση των αγροτών για τις περσινές βροχοπτώσεις έπεσαν στο κενό.

1 comments:

  1. αντε παρατα μας ρε σηφακη...δες λθγο απ τα επιτραπεζια τις ποικιλιες και πες αν υπαρχει μια στην πελλα..ξανα βγες στα καφενεια και θα σου πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *