Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018

Γιατί κάποιοι λιποθυμούν ακαριαία, με το που δουν αίμα

Μια τρομακτική ταινία, με... πολύ αίμα, μπορεί να κάνει πολλούς από τους θεατές να ανατριχιάσουν. 

Η θέα του αίματος άλλους τους αφήνει παγερά αδιάφορους, άλλους όμως τους τρομάζει σε σημείο να χάσουν τις αισθήσεις τους. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που (άνδρες κυρίως, οι γυναίκες είναι πιο εξοικειωμένες) λιποθυμούν στη θέα αίματος. 

Και για αυτό υπάρχει ιατρική εξήγηση. Ονομάζεται υποτροπιάζουσα νευροκαρδιογενής συγκοπή, η οποία κάνει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση να μειώνονται δραματικά. Οταν η πίεση του αίματος πέσει τόσο ξαφνικά, η μειωμένη ροή του αίματος στον εγκέφαλο κάνει το άτομο να λιποθυμά. 

Ωστόσο, η λιποθυμία στη θέα του αίματος έχει και άλλη εξήγηση, όπως την κληρονομικότητα. 

Οσο για το αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να το προλάβετε; Ναι. Μόλις αισθανθείτε ότι ζαλίζεστε μπορείτε να ξαπλώσετε και να σηκώσετε τα πόδια σας ψηλά. Αυτό βοηθά το αίμα σας να συνεχίζει να ρέει στον εγκέφαλό σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *