Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

Δημοψήφισμα Σκόπια: Γρίφος η στάση της αντιπολίτευσης, «μάχη» στα κοινωνικά δίκτυα

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει τις λεπτομέρειες της καμπάνιας υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών για τη λύση του ονοματολογικού ζητήματος. 
 
Παρότι η εκστρατεία ξεκινά επίσημα 20 ημέρες πριν από τη ψηφοφορία και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί καθυστέρησαν λόγω καλοκαιριού, η «μάχη» στα κοινωνικά δίκτυα έχει ήδη ξεκινήσει.

Την ίδια ώρα σύγχυση φαίνεται να επικρατεί στους κόλπους της αντιπολίτευσης για τη στάση που θα κρατήσει το VMRO-DPMNE στο δημοψήφισμα. Την περασμένη εβδομάδα, ο αρχηγός του κόμματος Hristijan Mickoski είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί μετά από συζητήσεις με πολίτες και στελέχη του κόμματος.

Έτσι, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει από τους υποστηρικτές της να μποϊκοτάρουν τη διαδικασία ή να ψηφίσουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *