Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018

Το φρούτο που βελτιώνει σημαντικά την υγεία του εντέρου, σύμφωνα με νέα έρευνα

Το έντερο είναι ένα από τα πιο «προβληματικά» όργανά μας που μας ταλαιπωρεί συχνά.

Η υγεία του εντέρου είναι πολύ σημαντική και συχνά ψάχνουμε τρόπους να την θωρακίσουμε και να την βελτιώσουμε.

Ασθένειες που σχετίζονται με την υγεία του εντέρου όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, η νόσος του Κρον και η ελκώδης κολίτιδα όλο και αυξάνονται, έτσι επιστήμονες αναζητούσαν ποιες τροφές μπορούν να μετριάσουν τα συμπτώματά τους και να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου.

Ο δρ. Hang Xiao και η ομάδα του από την Βοστόνη ερεύνησαν συγκεκριμένα ποια φρούτα ή λαχανικά είναι το κλειδί για την υγεία του εντέρου, σύμφωνα με το My Body + Soul.

Αυτό που βρήκαν είναι ότι αν τρως 3/4 της κούπας από ένα συγκεκριμένο φρούτο την ημέρα μπορεί να ανακουφίσει τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και να βοηθήσει στην ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο έντερο.

Αυτό το φρούτο δεν είναι άλλο από τις αγαπημένες μας φράουλες.
Οι ερευνητές έδωσαν σε ποντίκια με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου σκόνη φράουλας για να δουν πώς αντιδρούν. Παρατήρησαν ότι μειώθηκαν συμπτώματα της ασθένειας, όπως απώλεια βάρους και διάρροια με αίμα.

Ακόμη, η δίαιτα με ολόκληρες φράουλες προκάλεσε αντιστροφή στη σύνθεση ανθυγιεινών μικροβίων στο έντερο. Έτσι, οι ερευνητές συνιστούν να προσθέσουμε φράουλες στην διατροφή μας, καθώς βοηθούν στην ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο σύστημά μας, κάτι που συνδέεται με οφέλη στην υγεία μας όπως καλύτερη πέψη, πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιωμένη υγεία του εγκεφάλου.

Οι φρέσκες, ολόκληρες φράουλες είναι ότι πρέπει.
 
 
απο το bovary

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *