Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018

Συμμετοχή του ΓΕ.Λ. Αριδαίας σε δύο προγράμματα Erasmus

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει δυναμικά για το Γενικό Λύκειο Αριδαίας. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η συμμετοχή του ΓΕ.Λ. Αριδαίας σε δύο προγράμματα Erasmus+. 

Το πρώτο αφορά μαθησιακή κινητικότητα (KA1) καθηγητών/-τριών του σχολείο, έχει τίτλο: '' Safe N.E.T.S.S.: Neuroeducaton-Emotional Empowerment Training on Soft Skills'' και περιλαμβάνει 6 κινητικότητες σε 2 χώρες της Ε.Ε. και παρακολούθηση 3 σεμιναρίων με θέμα τη Νευρογλωσσική Εκπαίδευση, την αντιμετώπιση του άγχους και τις εγκάρσιες δεξιότητες. 

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά μαθησιακή κινητικότητα (ΚΑ2) μαθητών/-τριών και καθηγητών/-τριών και έχει τίτλο: ''Science around us''. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος μαθητές/μαθήτριες, καθηγητές/καθηγήτριες του σχολείου, οι οποίοι θα μετακινηθούν σε σχολεία της Πολωνίας, της Ισλανδίας, της Γαλλίας, της Φινλανδίας και της Μάλτας. Η συγκεκριμένη αίτηση έλαβε την πρώτη θέση (βαθμολογία 99/100) ανάμεσα σε όλες τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην Πολωνία.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα δώσουν την ευκαιρία σε καθηγητές/-τριες του σχολείου καθώς και σε μαθητές/-τριες να ανοίξουν τα φτερά τους, να γνωρίσουν εκ των έσω τα εκπαιδευτικά συστήματα των άλλων χωρών της Ε.Ε., να γνωρίσουν νέες μεθόδους διδασκαλίας και προσέγγισης των φυσικών επιστημών, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους, αλλά και τις δεξιότητες σε καίριους τομείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *