Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Αρχές του 2019 η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 3.000 μόνιμες προσλήψεις

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Πλήρης αναγνώριση προϋπηρεσίας των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» -Αρχές 2019 η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 3.000 μόνιμες προσλήψεις


Πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ειδική μοριοδότησή τους κατά τη διαδικασία πρόσληψής τους ως μόνιμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ, εξήγγειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ειδικότερα σε συνέντευξή της η υπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό «Contra» ανέφερε συγκεκριμένα: «Θα αναγνωριστεί πλήρως η προϋπηρεσία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσα από ειδική μοριοδότηση».

Η κ, Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε επίσης την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα δρομολογηθεί η διαδικασία πρόσληψης 3.000 μόνιμων υπαλλήλων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και ότι ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

Αναφερόμενη στην προκήρυξη η υπουργός σημείωσε:

«Θα είναι πιο επεξεργασμένη η προκήρυξη, σε σχέση με την προκήρυξη 3Κ/2018, που αφορούσε τις προσλήψεις εργαζομένων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων», συμπληρώνοντας ότι «Εδώ υπάρχουν εργαζόμενοι με διαφορετικά προσόντα και εμπειρία και θα έχουμε ειδικό καθεστώς μοριοδότησης».

Για τις εφεξής προσλήψεις στο δημόσιο η υπουργός είπε ότι θα εφαρμοστεί ο κανόνας 1 προς 1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση και τόνισε πως πρέπει να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν, καθώς, όπως σημείωσε από το 2009 το Δημόσιο έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 20%.

«Σταματάμε τη συρρίκνωση» σημείωσε και κατήγγειλε τη ΝΔ ότι επιθυμεί την επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 και ότι ετοιμάζεται να απολύσει συμβασιούχους, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση σειράς τομέων του Δημοσίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *