Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΕΦΚΑ: Ποιοι θα λάβουν ειδοποιήτηρια για πληρωμή εισφορών - Σε πόσες δόσεις θα γίνει η πληρωμή

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 αφορά μη μισθωτούς με παράλληλη άσκηση μισθωτής και μη μισθωτής δραστηριότητας.

υπαγόμενων στις διατάξεις της παρ.9 άρθρ.39 Ν.4387/2016 (Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών). Η ανάρτηση θα γίνει στον Ατομικό τους Λογαριασμό στον ιστότοπο ΕΦΚΑ, το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο 30/11-1/12/2018.

Τις ίδιες ημερομηνίες θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια Οκτωβρίου 2018 για τα οποία η προθεσμία καταβολής παρατείνεται έως την Παρασκευή 7/12/2018.

Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα).

Αναλυτικότερα όσοι δήλωσαν το 2016 εισοδήματα υψηλότερα από το 2015 θα κληθούν να πληρώσουν την διαφορά.

Το υπόλοιπο ασφαλιστικής οφειλής μπορεί να εξοφληθεί:
Εφάπαξ
Σε πέντε (5) μηνιαίες δόσεις, της πρώτης καταβαλλόμενης έως την 31.5.2018 (τελευταία δόση 28.9.2018).
Με έναντι καταβολές.

Από την άλλη όσοι δήλωσαν χαμηλότερα εισοδήματα το 2016 σε σχέση με το 2015 θα δουν πιστωτικό το ειδοποιητηριο και μπορούν να το λάβουν στον λογαριασμό τραπέζης τους ή να το πιστωσουν στον ασφαλιστικό τους λογαριασμό. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να κατατεθεί σχετικό αίτημα.

Ποσό προς επιστροφή έως 50,00€ θα συμψηφιστεί αυτόματα με ασφαλιστικές εισφορές επόμενων μηνών. Ποσό προς επιστροφή άνω των 50,01€ μπορεί να συμψηφιστεί με ασφαλιστικές εισφορές επόμενων μηνών εφόσον υποβάλετε σχετικό αίτημα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *