Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Το ύποπτο όχημα στα Πετράλωνα και τα δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης

Από «κόσκινο» περνούν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. ένα καμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στα Πετράλωνα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα ήταν κλεμμένο και οι πινακίδες του παραποιημένες και ενδέχεται να είχε χρησιμοποιηθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12/2018) κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ.


Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη, Κώστας Πλιάκος - Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Σύμφωνα με πληροφορίες από το CNN Greece, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. διενεργούσαν έρευνες για να εντοπίσουν οχήματα που κάηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και πλέον εξετάζουν εάν το αυτοκίνητο αυτό έχει κάποια σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στη 01:45, όταν άγνωστος άνδρας πραγματοποίησε δύο τηλεφωνήματα: Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε γνωστή ιστοσελίδα και το δεύτερο στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1. Ο άνδρας προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον κτήριο του ΣΚΑΪ.Ο άγνωστος που σύμφωνα με την ιστοσελίδα κάλεσε από εμφανή αριθμό, έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτών μέχρι την έκρηξη και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα».

Πράγματι, στις 02:37 ακριβώς σημειώθηκε μια ισχυρότατη έκρηξη έξω ακριβώς από τα γραφεία του ΣΚΑΪ, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρέςυλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου αλλά και σε πολλά από τα γραφεία του σταθμού, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και τον αποκλεισμό της γύρω περιοχής, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, καθώς ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η ισχύς της έκρηξης ήταν ισχυρή, με αποτέλεσμα το ωστικό κύμα να γίνει αισθητό σε μία απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους παρακείμενων περιοχών.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι δράστες φαίνεται πως χρησιμοποίησαν τουλάχιστον δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης, γεγονός που επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα και πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.


Νίκος Βούτσης: Αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης

«Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και των πλαίσιο της αντιπαράθεσης… Μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρωπινά θύματα» σημείωσε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η βία μόνο αποτροπιασμό προκαλεί

Τη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την καθημερινή καταδίκασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος
Αλέξης Τσίπρας: Επίθεση από δειλές και σκοτεινές δυνάμεις

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.


Όλγα Γεροβασίλη: Η Δημοκρατία δεν απειλείται

«Η Δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό», ήταν η πρώτη δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, από το σημείο της έκρηξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η κυρία Γεροβασίλη η οποία έσπευσε μαζί με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού, πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τη Δημοκρατία».

«Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες και αυτό μας καθησυχάζει, αυτό αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Αστυνομίας», κατέληξε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *