Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Τρανταχτές παρουσίες και απουσίες στο Μνημόσυνο προς την μνήμη των 7 πεσόντων Μακεδονομάχων στο χωριό Μεσημέρι Έδεσσας

Στις 3 Φεβρουαρίου,έγινε το μνημόσυνο στην μνήμη, των 7 πεσόντων Μακεδονομάχων από τους Βούλγαρους Κομιτατζήδες στις 2 Φεβρουαρίου του 1905.

Στο μνημόσυνο ήταν παρόντες όλοι οι κάτοικοι του χωριού και πλήθος κόσμου από Φλαμουριά,Έδεσσα και άλλα σημεία του Νομού,για να τιμήσουν τους Ήρωες Μακεδονομάχους που έδωσαν την ζωή τους για την Μακεδονία.

Το 1905 ξεκίνησε ο Ιερέας του χωριού Παπαστογιάννης με μερικούς συγχωριανούς του να πάει στην Φλαμουριά για μια εκδήλωση του χωριού.

Καθώς ήταν στο τραπέζι,σήκωσε το ποτήρι ψηλά για να ευχηθεί στην υγεία των κατοίκων.

Εκείνη την στιγμή ο ”πάτος”, του ποτηριού, έφυγε και του έμεινε το ποτήρι στο χέρι.

Οι κάτοικοι του χωριού,τότε του είπαν,ότι ήταν κακός οιωνός και τον παρακάλεσαν,να μείνει στην Φλαμουριά και να μην πάει στο χωριό Μεσημέρι.

Αυτός δεν άκουσε τους κατοίκους και μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να γυρίσει πίσω στο Μεσημέρι,μαζί και με τους άλλους έξι ήρωες Μακεδονομάχους.

Ακολούθησαν μια διαδρομή μέσα από χαράδρα από Φλαμουριά προς Μεσημέρι, όπου οι Βούλγαροι κομιτατζήδες είχαν στήσει ενέδρα και σκότωσαν τον Ιερέα Παπαστογιάννη με 17 μαχαιριές,καθώς και τους υπόλοιπους έξι ήρωες Μακεδονομάχους.

Στην μνήμη αυτών λοιπόν,τελέστηκε το μνημόσυνο παρουσία κλήρου,σωμάτων ασφαλείας ,πολιτικών και πλήθος κόσμου.

Συγκεκριμένα το παρών έδωσε στο μνημόσυνο ο βουλευτής της Ν.Δ Γεώργιος Καρασμάνης,ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανδρίτσος Ιωάννης,ο Πρόεδρος του χωριού Αντώνιος Βλαδίκας ,αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και απορίες προκάλεσε η παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Έδεσσας Ιωάννη Τσεπκεντζή που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και η θέση του για την συμφωνία των Πρεσπών, ταυτίζεται με αυτήν του κόμματος, που τον υποστηρίζει.

Υπήρχαν πικρόχολα σχόλια,από τους κατοίκους του χωριού,χωρίς όμως να υπάρξει κάποια ένταση και όπως λένε οι κάτοικοι ,ήταν θετικό το ότι δεν πήγαν στο Μνημόσυνο οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννης Σηφάκης,γιατί όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η αστυνομία δεν θα μπορούσε να φέρει, την ευθύνη για την προστασία τους.



απο το edessaika.gr

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *