Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Χωρίς τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας: Τουρκική άσκηση με πυρά στο Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Χωρίς τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας. Αυτή τη φορά το Πολεμικό Ναυτικό της γείτονας χώρας δεσμεύει την περιοχή στο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου παραμονή της 25ης Μαρτίου.

Η Άγκυρα συνεχίζει καθημερινά τις προκλήσεις στο Αιγαίο, με την τελευταία να είναι μια νέα NAVTEX για στρατιωτική άσκηση παραμονή της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό Ναυτικό δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου για την διεξαγωγή ασκήσεων με πυρά.

Η Τουρκία συνεχίζει την επιθετική της πολιτική, αυτή τη φορά με έναν πιο ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν παραμονή, αλλά και ανήμερα της 25ης Μαρτίου και όταν την ίδια στιγμή νότια του Καστελόριζου το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό προγραμματίζει νέα ναυτικά γυμνάσια.

Ερντογάν: Η Θράκη είναι τουρκική


Την ίδια ώρα ο ο προέδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τα εμπρηστικά σχόλια κατά της Ελλάδας, καθώς κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου. Την ίδια στιγμή που δείχνει να προσπαθεί να αντλήσει πολιτική υπεραξία από τον θάνατο των 50 μουσουλμάνων στην τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας -με συνεχείς αναφορές σε προεκλογικές ομιλίες- η αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας είναι το επόμενο «αγαπημένο» του θέμα.

Παίζονται παιχνίδια για τα πετρέλαια της ανατολικής Μεσογείου, κατήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία του χθες 22 Μαρτίου στην Κόνια (Ικόνιο) της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε τη φράση του δράστη της επίθεσης της Νέας Ζηλανδίας στο μανιφέστο του με την οποία απειλούσε την Τουρκία λέγοντας ότι «δεν θα μπορείτε να ζήσετε στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

«Και τώρα ο γιος του ηγέτη του Ισραήλ, αυτόν που τον λένε Νετανιάχου, λέει τα ίδια πράγματα. Τα ίδια πράγματα λέει. Και τώρα, κοίτα, κάνουν ένα νέο βήμα. Ποιο είναι αυτό το νέο βήμα; Συναντώνται και παίζουν παιχνίδια για τα πετρέλαια της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *