Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση της ΕΑΥΝ Πέλλας για τις προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ε.Α.Υ. Ν. Πέλλας σχετικά με τις προσαγωγές πολιτών πριν από την εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Oυρανία Νιζαμίδου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας, με κεντρικό ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

-Την 3-3-2019 στην πόλη των Γιαννιτσών έλαβε χώρα εκδήλωση στην οποία μεταξύ άλλων ήταν προσκεκλημένα και πολιτικά κυβερνώντα πρόσωπα. Η Δ.Α. Πέλλας κλήθηκε να λάβει αστυνομικά μέτρα (τάξης, τροχαίας, ασφαλείας) προκειμένου η εν λόγω εκδήλωση να μη γίνει στόχος πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Τα ληφθέντα μέτρα ολοκληρώθηκαν χωρίς την παραμικρή πράξη βίας είτε από την πλευρά των Αστυνομικών είτε από την πλευρά των πολιτών. Πέριξ του χώρου της εκδήλωσης βρέθηκαν τάχα τυχαία…. άτομα τα οποία καλούσαν συγχρόνως τους πολίτες των Γιαννιτσών να συγκεντρωθούν στον προαναφερόμενο τόπο και να διαμαρτυρηθούν κατά των πολιτικών προσώπων (άγνωστη παραμένει η μορφή της διαμαρτυρίας τους). 

Οι Αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με την τήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας προχώρησαν στο πλέον ανώδυνο νόμιμο αστυνομικό μέτρο των στοχευμένων προληπτικών προσαγωγών προκειμένου να αποτραπούν ποινικά κολάσιμα αδικήματα σε βάρος πολιτών με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τους παθόντες όσο και για τους δράστες και να αποτραπούν επεισόδια όπως συνέβη σε παρόμοιες εκδηλώσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε άλλες περιφέρειες. 

-Ο επικεφαλής και οι συμμετέχοντες Αστυνομικοί, στα μέτρα που ελήφθησαν, ενήργησαν με άψογη συμπεριφορά και μακριά από πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες. Η Αστυνομία σαφώς πρέπει να λειτουργεί πάντα Δημοκρατικά και σε μερικές περιπτώσεις να δείχνει ανεκτικότητα, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να είναι αφελής. Επιπλέον απαιτείται να επιδεικνύει ευαισθησία όπου επιβάλλεται αλλά και αποφασιστικότητα-αποτελεσματικότητα όπου απαιτείται. 

-Η Ε.Α.Υ.Ν. Πέλλας εκφράζει συγχαρητήρια σε όλους τους Αστυνομικούς που μετείχαν στα συγκεκριμένα Αστυνομικά μέτρα και δηλώνουμε υπερήφανοι που συνυπηρετούμε μαζί τους διότι είναι οι ίδιοι Αστυνομικοί οι οποίοι με την υπηρεσιακή τους συμπεριφορά και εργατικότητα εμπεδώνουν το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες.

Η Ε.Α.Υ.Ν.Πέλλας καταδικάζει κάθε πράξη βίας και κάθε συνταγματική καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος         ΟΥΡΤΖΑΝΗΣ Θεόδωρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *