Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Ο Ελληνας Αντώνης Μαυρόπουλος που ξεγέλασε τον θάνατο στην τραγωδία της Αιθιοπίας

Ο Ελληνας Αντώνης Μαυρόπουλος είναι το πρόσωπο των ημερών, καθώς κατάφερε να ξεγελάσει το θάνατο, αφού την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκε στο μοιραίο Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines και γλίτωσε από την τραγωδία στην Αιθιοπία.

Ο Αντώνης Μαυρόπουλος που ζει και εργάζεται στην Αθήνα είχε μεταβεί στην Αντίς Αμπέμπα με αεροπλάνο και έτρεχε να προλάβει την ανταπόκριση της μοιραίας πτήσης για το Ναϊρόμπι, όπου θα συμμετείχε σε συνέδριο του ΟΗΕ. Ωστόσο μία λάθος συνεννόηση, αλλά και ότι είχε χειραποσκευή και δεν είχε δώσει βαλίτσα στο τσεκ ιν ήταν οι παράγοντες που του έσωσαν τη ζωή.

Ο ίδιος μίλησε στον ΣΚΑΪ και περιέγραψε τα γεγονότα όπως τα έζησε εκείνος. Πώς καθυστέρησε να φτάσει στην επιβίβαση, τα παρακάλια του που δεν εισακούσθηκαν από τους υπαλλήλους της εταιρείας και δεν τον άφησαν να μπει στο αεροσκάφος έως και τη στιγμή της συντριβής του Boeing 737 MAX με τους 157 επιβαίνοντες. Μάλιστα τόνισε πως το γεγονός ότι έχασε το μοιραίο Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines την τελευταία στιγμή του δίνουν την αίσθηση του ότι του έχει δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Μου δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

«Κοιτάξτε να σας πω την αλήθεια δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ γιατί είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς όλο αυτό που έγινε και σιγά σιγά όσο περνάει ο καιρός ερχόμαστε πιο κοντά με την πραγματικότητα. Καταλαβαίνω πόσο δίπλα πέρασα και από την άλλη στεναχωριέμαι και συντιςρίβομαι για τους ανθρώπου χάθηκαν. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Ξέρετε τι γίνεται είναι μία από τις περιπτώσεις που μπορεί πραγματικά να σου αλλάξουν τη ζωή. Κάποιος φίλος μου είπε ότι σου δόθηκε δώρο μία δεύτερη ζωή φρόντισε να την ζήσεις όπως θέλεις», είπε ο Αντώνης Μαυρόπουλος. 



Είναι συγκλονιστικό να ξέρεις ότι χάθηκαν για το τίποτα

Παρά την απίστευτη τύχη που του χάρισε τη ζωή ο κύριος Μαυρόπουλος αισθάνεται συντετριμμένος για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία πτήση. «Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά είναι ότι χάσαμε ανθρώπους που τους ξέραμε εκεί πέρα, γνωστούς και είναι συγκλονιστικό να ξέρεις ότι χάθηκαν για το τίποτα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και αυτό που σε χώριζε από τη μοίρα τους είναι κάποια λεπτά, δύο λεπτά ίσως ή ένα», είπε.

«Ετρεχα να προλάβω την πτήση»

Είχε μεταβεί στην Αντίς Αμπέμπα με αεροπλάνο και έτρεχε να προλάβει την ανταπόκριση της μοιραίας πτήσης για το Ναϊρόμπι, όπου θα συμμετείχε σε συνέδριο του ΟΗΕ. «Εγώ δεν μπήκα στην πτήση από τύχη δηλαδή ένας connection ambassador που ήρθε να με βρει να με πάει στην πτήση άργησε λίγο οπότε τον περίμενα. Ήταν μισή ώρα η διαφορά και έπρεπε να πάω πολύ γρήγορα. Είχε έρθει κάποιος από το αεροδρόμιο να με βρει. Δεν με βρήκε οπότε εγώ συνέχισα για να προλάβω», είπε ο Αντώνης Μαυρόπουλος. 


Η σωτήρια χειραποσκευή

«Επίσης αυτό που με έσωσε ήταν ότι δεν είχα δώσει βαλίτσα επειδή ήξερα ότι ήταν μικρή η διαφορά μεταξύ των δύο πτήσεων. Γιατί αν είχα δώσει βαλίτσα θα με περίμεναν οπωσδήποτε», παραδέχθηκε ο ίδιος. 

«Eίστε ο μοναδικός που δεν μπήκε στην πτήση που αγνοείται»

Ο τυχερός επιβάτης περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πως μέσα στην ατυχία του κέρδισε το λαχείο της ζωής.

«Η πτήση έφευγε 08:15. Εγώ έφτασα στην πύλη 8:03 και είχε κλείσει. Πήγα διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήταν δικιά μου ευθύνη. Οι πτήσεις ήρθαν στην ώρα τους και οι δύο και κακώς δεν με περίμεναν. Εγώ έβλεπα τους τελευταίους επιβάτες να μπαίνουν μέσα αλλά ήταν κλειστή η πύλη δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ζήτησα τα ρέστα όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Τελοσπάντων οι άνθρωποι μου έβγαλαν ένα εισιτήριο για μετά από 3 ώρες να φύγω με την επόμενη πτήση. Μου ζήτησαν συγνώμη. Ήταν παρά πολύ ευγενικοί. Περίμενα. Δεν ήξερα τίποτα και όταν μετά από τρεις ώρες πήγα να επιβιβαστώ μου είπαν ότι δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε γιατί είστε ο μοναδικός που δεν μπήκε στην πτήση που αγνοείται. Μέχρι την ώρα εκείνη 10:50 ή κάτι τέτοιο αγνοούνταν η πτήση. Δεν ξέραμε τι ακριβώς είχε γίνει. Τότε πραγματικά μου κόπηκαν τα πόδια γιατί κατάλαβα ότι εδώ τα πράγματα είναι ένα άλλο τοπίο. Είναι ένα άλλο πράγμα ότι καθυστέρησα και ένα άλλο πράγμα ότι δεν μπήκα σε μία πτήση που αγνοείται», ανέφερε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *