Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση Συλλόγου Νεφροπαθών Ν Πέλλας

Ο σύλλογός μας στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας νεφρού διοργανώνει φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Πέλλας (Νομαρχία).

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η χορωδία του ΚΑΠΗ Έδεσσας.

Από το 2006 η δεύτερη Πέμπτη του Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού.Η πρωτοβουλία ανήκει στην διεθνή Εταιρεία Νεφρολογίας και τη Διεθνή Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη Χρόνια Νεφροπάθεια. Τα νεφρά είναι ζωτικής σημασίας όργανα για την υγεία του ανθρώπου, καθώς κάθε μέρα φιλτράρουν περίπου 200 λίτρα αίματος για να αποβάλουν περίπου 2 λίτρα από άχρηστες ουσίες και περιττό νερό.

Όταν τα νεφρά χάνουν βαθμιαία τη λειτουργική τους ικανότητα, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για Χρόνια Νεφροπάθεια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *