Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Αυτοκτόνησε ο Κιθ Φλιντ των Prodigy

Ο Κιθ Φλιντ των Prodigy αυτοκτόνησε, όπως έγραψε στο Ιnstagram ο Λίαμ Χάουλετ, μέλος του συγκροτήματος.

Νωρίτερα η είδηση του θανάτου του εκκεντρικού μέλους του συγκροτήματος των Prodigy σκόρπισε θλίψη στα εκατομμύρια των fans της ηλεκτρονικής μουσικής. 

Ο Λίαμ Χάουλετ -μαζί με τον Φλιντ δημιούργησαν τους Prodigy- δημοσίευσε στη σελίδα του συγκροτήματος στο Instagram πως ο Κιθ Φλιντ αυτοκτόνησε. Συγκεκριμένα έγραψε: «Η είδηση είναι αληθινή, δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που λέω αλλά ο αδερφός μας ο Κιθ αυτοκτόνησε το Σαββατοκύριακο. Είμαι σοκαρισμένος... θυμωμένος, μπερδεμένος και καταρακωμένος. R.I.P. αδερφέ».


Υπενθυμίζεται πως ο τραγουδιστής των Prodigy Κιθ Φλιντ βρέθηκε νεκρός από την αστυνομία στο σπίτι του, στο Εσεξ της Βρετανίας, λίγο μετά τις 8 π.μ. ώρα Αγγλίας. Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι «ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία».

Ο εκκεντρικός Κιθ Φλιντ -Μαλλιά, τατουάζ, χορός 

Ο τραγουδιστής των Prodigy, ο Κιθ Φλιντ gεννήθηκε στο Ρέντμριτζ του Ανατολικού Λονδίνου στις 17 Σεπτεμβρίου 1969. Στα τέλη των 80s με τον Λίαμ Χάουλετ έφτιαξαν τους Prodigy, το εμβληματικό συγκρότημα της ηλεκτρονικής μουσικής των 90s.

Ο Φλιντ αρχικά συμμετείχε ως χορευτής. Η εμφάνισή του όμως στο βιντεοκλίπ «Firestarter» άλλαξε τα πάντα. «Tρέλαινε» το κοινό με τις επιθετικές χορευτικές κινήσεις, αλλά και την εκκεντρική του εμφάνιση. Κούρεμα... σταθμός, μακιγιάζ, τατουάζ και σκουλαρίκια.


Ο Κιθ Φλιντ ήταν πλέον ο... περφόρμερ του συγκροτήματος.

Οι Prodigy από την underground σκηνή στην κορυφή 

Οι Prodigy ξεκίνησαν από την underground σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έφτασαν να γίνουν σε μία από τις σπουδαιότερες μπάντες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μάλιστα κατέκτησαν το νούμερο 1 στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου με το «Firestarter» που καθιέρωσε και τον Φλιντ, αλλά και με το «Breathe» το 1996. Εξι άλμπουμ τους έγιναν νούμερο 1.


Το αγγλικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής από το Μπρέιντρι του Έσσεξ, σχηματίστηκε το 1990 από τον Λίαμ Χάουλετ. Τα βασικά μέλη της μπάντας είναι ο ίδιος ο Χάουλετ (συνθέτης και πλήκτρα), ο Κιθ Φλιντ (χορευτής και φωνητικά) και ο Maxim Reality (MC και φωνητικά), ο Λίο Κράμπτρι (live τύμπανα) και ο Ρομπ Χόλιντεϊ (live κιθάρα). Ο Λίροϊ Θόρνχιλ (χορευτής και πλήκτρα) ήταν μέλος της μπάντας από το 1990 μέχρι το 2000, ενώ πρώην μέλος είναι επίσης μια κοπέλα με το ψευδώνυμο "Sharky" (χορεύτρια).

Οι Prodigy είχαν αποκτήσει το παρατσούκλι «Νονοί της rave μουσικής», ενώ είχαν πουλήσει περίπου 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Brit, τρία MTV Video Music Award, δύο Kerrang!, πέντε MTV Europe Music Awards, και δύο υποψηφιότητες για Grammy.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *