Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Γρηγόρης Στάμκος: "Τα χρέη και οι υποχρεώσεις που κληρονομήσαμε ξεπερνούσαν τα 25 εκατ. ευρώ"

Το οικονομικό συμμάζεμα του δήμου Πέλλας βρέθηκε στο επίκεντρο της ανοιχτής συζήτησης «Ψήφισε σημαίνει», που διοργάνωσε το σωματείο «ΕΝ ΕΡΓΩ» στο Δημαρχείο στα Γιαννιτσά και συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου.

«Τα χρέη και οι υποχρεώσεις που κληρονομήσαμε ξεπερνούσαν τα 25 εκατ. ευρώ και το Υπουργείο Εσωτερικών κάλυψε μόνο τα 14 εκατ. Ανεξόφλητα τιμολόγια χρόνων, πρόστιμα και αγωγές σε δημοτικές επιχειρήσεις εξοφλήθηκαν μέχρι το τελευταίο ευρώ από το νοικοκύρεμα του δήμου», υπογράμμισε ο δήμαρχος Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος Γρηγόρης Στάμκος απαντώντας στις κατηγορίες του ανθυποψηφίου του Στάθη Καστερίδη, που αποκάλεσε γι’ ακόμη μια φορά το συμμάζεμα «παραμυθάκι».

Ο κ. Στάμκος εξήγγειλε τη δημιουργία πράσινου σημείου στα Γιαννιτσά, που θα προσφέρει τη δυνατότητα χωριστής συλλογής μιας σειράς υλικών τα οποία μπορεί να οδηγηθούν προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παραδίδονται και υπογράμμισε την ανάγκη ορθής ανακύκλωσης ανάλογα με τη συσκευή και το υλικό. Η φιλοσοφία μας στρέφεται υπέρ της υλοποίησης έργων με πολλαπλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα έργα που έχουν γίνει για την αύξηση της επισκεψιμότητας των τουριστικών προορισμών και στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. «Πετύχαμε την 3η καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των προτάσεων που υποβλήθηκαν από τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να εξασφαλιστούν για τα Γιαννιτσά 3,8 εκ ευρώ». Μίλησε για τις παιδικές χαρές που ετοιμάζονται στο δήμο, τη στήριξη δράσεων κοινωνικής πολιτικής και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και όσες ακόμη σχεδιάζονται για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο κ. Στάμκος εξήρε την πρωτοβουλία της ομάδας «ΕΝ ΕΡΓΩ» και ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων στα κοινά. «Σας συγχαίρω για αυτή σας την πρωτοβουλία. Συνομιλούμε με όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους - φαίνεται και στα ψηφοδέλτιά μας - και αυτό αποδεικνύει ότι χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί σας».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΕΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *