Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Μοναδική συναυλία μουσικής δωματίου στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας

Υπάρχουν μερικά ακόμη εισιτήρια τα οποία θα διατεθούν στην είσοδο του Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου και επίσης συνεχίζεται για λίγα εισιτήρια στο βιβλιοπωλείο "Συμβολή".


Η συναυλία αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ δύο μελών του Methexis Ensemble ( Abraham Gomez, Κωνσταντίνος Σηφάκης ) και του NamasDuo ( Μυρτώ Τζέλησι, Alfonso Gonzalez). Βρεθήκαμε κατά την διάρκεια των σπουδών μας στο Codarts University of Arts του Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Θα ακουστούν έργα των: Mozart, Bottesini, Bloch, Σηφάκης, Satie, Faure, Schumann, Χατζηδάκι στους εξής συνδυασμούς: πιάνο 4 χέρια, κοντραμπάσο-πιάνο, σόλο κοντραμπάσο, κοντραμπάσο-κλαρινέτο, κοντραμπάσο-κλαρινέτο-πιάνο, κλαρινέτο-πιάνο.

Παίζουν οι:

Κωνσταντίνος Σηφάκης 

Γεννήθηκε το 1994 στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αριδαία Ν. Πέλλας. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο κοντραμπάσο στην Αθήνα με καθηγητή τον Τάσο Κάζαγλη. Από το 2017 συνεχίζει να σπουδάζει στο Codarts University of Arts στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με καθηγητές τους Matthew Midgley και Luis Cabrera. Έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, σε παραγωγές της Εθνικής Όπερας της Ολλανδίας (με την Nederlands Philarmonisch Orkest), της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Philarmonia Orchestra of Athens, της Academica Athens Orchestra, του Chamber Music Festival στην Κρήτη, δίνοντας συναυλίες και παραστάσεις σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α) αλλά και του εξωτερικού (Βιέννη, Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Άιξ-Αν-Προβάνς κ.α). Επιλέχθηκε ως μέλος της ορχήστρας Νέων της Μεσογείου για το 2017 και το 2018, όπου έπαιξε ως κορυφαίος υπό την διεύθυνση διακεκριμένων μαέστρων όπως ο Pablo Heras-Casado και ο Kazushi Ono. Συμμετείχε επίσης ως κορυφαίος στην Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων από το 2015 έως το 2017 και στην Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων τη σαιζόν 2017-2018. Έπαιξε ως κορυφαίος με την ορχήστρα των Κονσερβατορίων του Ρότερνταμ και της Χάγης, λαμβάνοντας μέρος σε masterclass του σπουδαίου μαέστρου Valery Gergiev, στα πλαίσια του φημισμένου Gergiev Festival. Τον Σεπτέμβριο του 2018, δημιούργησε το Methexis Ensemble, μια πολυπολιτισμική ομάδα μουσικών, που ως στόχο έχουν να εξερευνήσουν τον πολύχρωμο κόσμο της μουσικής δωματίου. ελέσει την γέφυρα μεταξύ των ιδεών των. 


Μυρτώ Τζέλησι

Η Μυρτώ Τζέλησι γεννήθηκε το 1993 στο Ρέθυμνο, όπου ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Μονόχορδο. Το 2008 απέκτησε Πτυχίο Αρμονίας με Άριστα με καθηγητή τον Βαγγέλη Συμσίρη, ενώ το 2012 πήρε Πτυχίο Πιάνου με Άριστα και Έπαινο με καθηγήτρια την Έλσα Φήταμ. Συνέχισε τις μουσικές σπουδές στο Αττικό Ωδείο με τον Διονύση Μαλλούχο και το 2014 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα, Πρώτο Βραβείο και ειδική διάκριση (Χρυσό μετάλλιο). Παράλληλα, το 2016 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2018 έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο Master of Music-Performance on Stages (Classical Piano) της σχολής ΗKU Utrechts Conservatorium στην τάξη του Martyn van den Hoek ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε μαθήματα τσέμπαλου στην τάξη του Siebe Henstra. Αυτήν την περίοδο συνεχίζει ως contract student στην τάξη του καθηγητή Stephane de May στη σχολή Codarts Rotterdam.

Έχει παρακολουθήσει masterclasses με τους P. Frankl, D. Blumenthal, Ε. Σαραφιανό, Δ. Δημόπουλο, P. Moll, Π. Δημόπουλο κ.α. και σεμινάρια πάνω σε ευρύτερους μουσικούς τομείς όπως Τεχνική Αlexander, Τσέμπαλο, Παιδαγωγική του Πιάνου, Jazz Πιάνο κ.α. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Ολλανδία και Ισπανία όπως στο Festival aan de Waal (Zaltbommel) Liszt Week (Tivoli Vredenburg), ‘’Σινιάλο, ένας Φάρος Πολιτισμού στον Φλοίσβο’’ (Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβου), ‘’Η αιώνια αναζήτηση της ομορφιάς’’ (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), ‘’Το DNA του Μπετόβεν’’ (Βιβλιοθήκη Μεγαρου Μουσικής Αθηνών) κ.α. ενώ έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς όπως τα μουσικά βραβεία ΦΙΛΩΝΑΣ 2014 και DionysiaTrust 2013. 

Η αγάπη της για συνεργασία με άλλους μουσικούς την ώθησε να ασχοληθεί με τη μουσική δωματίου και τη συνοδεία πιάνου με ειδίκευση στην τάξη εγχόρδων καθώς και εκκλησιαστικών φωνητικών συνόλων. Έχει, επίσης, συμμετάσχει σε ευρύτερα καλλιτεχνικά δρώμενα όπως μουσικοθεατρικές παραστάσεις, μουσικοκινητικούς αυτοσχεδιασμούς, σχήματα μοντέρνας μουσικής κ.α.


Alfonso Gonzalez Martinez

Γεννημένος στη Noia (Galicia) της Ισπανίας, πραγματοποίησε τις προπτυχιακές σπουδές πιάνου στο Conservatorio de Musica de Castilla y León (Salamanca) με την καθηγήτρια Patrín García Barredo ενώ συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ουτρέχτη στην τάξη της διακεκριμένης σολίστ Klara Wurtz. Το 2018 έλαβε τον τίτλο Master of Music-Performance on Stages (Classical Piano) από το HKU Utrechts Conservatorium και συνεχίζει να παρακολουθεί μαθήματα με τον Stephane de May ως contract student στη σχολή Codarts του Ρότερνταμ. Επιπλέον, ενδιάμεσα στις πανεπιστημιακές του σπουδές έχει φοιτήσει με τον καθηγητή Alexander Gold στο ωδείο “Escola de música Berenguela” (Santiago de Compostela). Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σεμινάρια και masterclasses με τους Ana Guijarro, Marta Zabaleta, Alberto Rosado, Boris Berman, Ferenc Rados, Edith Fisher or Kenedy. Moretti μεταξύ άλλων. 

Ως φοιτητής στο HKU Utrechts Conservatorium παρακολούθησε μαθήματα τσέμπαλου (solo, basso continuo) με τον Siebe Henstra και πήρε μέρος σε συναυλίες παλαιάς μουσικής με μπαρόκ σχήματα και ορχήστρες σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών όπως TivoliVredenburg. 

Με διεθνή καριέρα και συναυλίες σε Ισπανία, Ολλανδία και Πορτογαλία έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως “II Festival internacional de Jovens Pianists” (Amarante-Portugal), “Músicas desnudas” (Madrid), “Ciclo de novos intérpretes 2016 da Asociación Galega da Lírica” (Santiago de Compostela-Spain) και αίθουσες όπως Tivoli Vredenburg (Utrecht), Círculo de Bellas Artes (Madrid), Fentener van Vlissingen zaal (Utrecht), Paraninfo da USC (Santiago de Compostela) κ.α. Αξίζει να σημειωθεί η ειδίκευσή του στη μουσική 20ου και 21ου αιώνα καθώς έχει συνεργαστεί με ορχήστρες σύγχρονης μουσικής με διευθυντές όπως Oscar Colomina I Bosch, Kevein John Edusei or Javier Castro και έχει ερμηνεύσει ρεπερτόριο συνθετών όπως Peter Eotvos, George Antheil, Bernhard Lang, Elena Mendoza, George Crumb, G. Ligeti, John Cage, A. Schoenberg, A. Webern. Συνεχίζει να στηρίζει τη σύγχρονη μουσική και συνεργάζεται τακτικά με νέους δημιουργούς. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του ασχολείται με τη μουσική δωματίου και τη συνοδεία πιάνου. Έχει ειδικευτεί στη συνοδεία τραγουδιστών και φωνητικών συνόλων με εμπειρία σε ηχογραφήσεις, ακροάσεις, εξετάσεις αλλά και θρησκευτικές τελετές και πριβέ συναυλίες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε δραστηριότητες με θέμα το μουσικό αυτοσχεδιασμό, μουσικο-κινητικές παραστάσεις κ.α. 

Κλαρινετίστας με καταγωγή από το Μοντερέι του Μεξικό, έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες καλλιτεχνικές δραστηριότητες στη χώρα του αλλά και στο εξωτερικό. Από μικρή ηλικία συνεργάζεται με επαγγελματικές ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου, ενώ δίνει και συναυλίες ως σολίστ. Μεγάλη του αγάπη αποτελεί η μουAbraham Edmundo Gómez Chapa


Abraham Edmundo Gómez Chapa 

Κλαρινετίστας με καταγωγή από το Μοντερέι του Μεξικό, έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες καλλιτεχνικές δραστηριότητες στη χώρα του αλλά και στο εξωτερικό. Από μικρή ηλικία συνεργάζεται με επαγγελματικές ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου, ενώ δίνει και συναυλίες ως σολίστ. 

Μεγάλη του αγάπη αποτελεί η μουσική δωματίου. Αυτήν την περίοδο είναι μέλος του Methexis Ensemble, βασικός στόχος του οποίου είναι να αποτελέσει την γέφυρα μεταξύ των ιδεών των συνθετών και των συναισθημάτων του ακροατηρίου.

Έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως: Philharmonic Orchestra of the Desert of Coahuila, Chamber Orchestra of the FAMUS of the UANL, Orquesta Juvenil Universitaria Eduardo Mata, Saltillo Philharmonic Orchestra.

Έχει βραβευτεί δύο φορές με το δεύτερο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Κλαρινέτου του Μεξικό, το 2015 και το 2018.

Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του με υποτροφία στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με καθηγητή τον Julien Hervé.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *