Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ε.Προκοπίδης: Οι πολίτες συμμετέχουν και αλλάζουν τα δεδομένα

Αποδεχόμενος την πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου, Σάκη Χατζηδημητρίου, αποφάσισα να συμμετάσχω στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Συνδυασμό «Ενωμένοι για την Αλμωπία».


Συστρατεύομαι σ΄ αυτή τη προσπάθεια, για να ανατρέψουμε τα δεδομένα και να κάνουμε το Δήμο της Αλμωπίας υπόθεση όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Η συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών, είναι το κυρίαρχο στοιχείο στις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να επέλθουν και θα αφορούν τις δομές λειτουργίας και το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου. Ένα μοντέλο, που θα αξιοποιεί αφ΄ ενός τα τεχνολογικά επιτεύγματα και αφ΄ ετέρου το νέο θεσμικό οπλοστάσιο που του παρέχεται. Θα απαντάει στις προκλήσεις της νέας εποχής και θα συμβάλλει ριζικά στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου.

Η δημοκρατική λειτουργία, η δημιουργία νέων θεσμών, η αποκέντρωση στη λήψη αποφάσεων, ο συνεχής έλεγχος των οικονομικών, οι λαϊκές συνελεύσεις, είναι βασικά στοιχεία στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη διοίκηση του Δήμου. Οι πολίτες θα συμμετέχουν ισότιμα, θα εκφράζουν τις θέσεις τους, θα ασκούν κριτική και με την ενεργή τους συμμετοχή θα συναποφασίζουν επί όλων των ζητημάτων.

Οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου θα έχουν αποφασιστικό ρόλο, στην ιεράρχηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Οι κάτοικοι του Δήμου, που επιθυμούν την βελτίωση της καθημερινότητας τους και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην πρωτοβουλία που αναπτύσσουμε.

Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο καταθέτουμε στους πολίτες. Βασικοί αναπτυξιακοί πυλώνες του σχεδίου μας, είναι η αγροτική οικονομία και ο τουρισμός. Κυρίαρχα χαρακτηριστικά του προγράμματος, η εξωστρέφεια και η καινοτομία.

Η «επωνυμία» των παραγόμενων προϊόντων, οι οδικοί άξονες που πρέπει να ολοκληρωθούν, η καλύτερη αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος, η διαχείριση & αξιοποίηση των υδατικών πόρων, η αξιοποίηση της γεωθερμίας (Σωσάνδρα), η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας, η ανάδειξη των μνημείων και η προβολή τους, η ομαλή λειτουργία υλοτόμησης, η χωροθέτηση μελισσοκομικών πάρκων, η αντιμετώπιση της ανεργίας και κυρίως των νέων, η κατασκευή μικρών λιμνοδεξαμενών, η ενίσχυση της κτηνοτροφίας, η διασύνδεση των Λουτρών με το Χιονοδρομικό, είναι βασικά στοιχεία του προγράμματος μας.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο, επιτρέπει τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων, σε μια προγραμματική σύγκλιση. Στην επόμενη διοίκηση του Δήμου, κυρίαρχο στοιχείο θα πρέπει να είναι η κοινή στρατηγική αντίληψη στα βασικά ζητήματα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι σύμπλευση προσώπων ή σχηματισμών, με μοναδικό κίνητρο τη νομή της εξουσίας, την «διανομή» θέσεων και οφιτσίων.

Πέραν της επίλυσης των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου, το διακύβευμα αυτών των εκλογών, είναι η ταυτότητα και η φυσιογνωμία που πρέπει να αποκτήσει ο Δήμος, στα πλαίσια του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη που διαμορφώνεται στα Ευρωπαϊκά πρότυπα, με νέες αρμοδιότητες και θεσμοθέτηση πόρων.

Σ΄ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, θα πετύχουμε, γιατί έχουμε σχέδιο για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει.

Επιχειρούμε «μια ανανέωση με σιγουριά» σε ιδέες- πρόσωπα- προτάσεις, βγάζοντας το Δήμο από την απραξία και τη στασιμότητα των τελευταίων ετών.


Λάκης Προκοπίδης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *