Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Με βουλευτική τροπολογία Τζάκρη – Γ. Σηφάκη η ίδρυση σχολής Μουσειολογίας στην Έδεσσα. Αναμονή για Πανεπιστημιακών προγραμμάτων σε Γιαννιτσά και Αριδαία

Γιάννης Σηφάκης: Με κοινή βουλευτική τροπολογία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Θ. Τζάκρη – Γ. Σηφάκη η ίδρυση σχολής Μουσειολογίας ( 4ετούς φοίτησης) στην Έδεσσα - Ο Υπουργός Κ. Γαβρόγλου δεσμεύτηκε στον Γιάννη Σηφάκη για άμεση ίδρυση 3 διετών Πανεπιστημιακών προγραμμάτων σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία

Κατατέθηκε την Πέμπτη 18/04/2019 στην Βουλή κοινή βουλευτική τροπολογία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και Θεοδώρας Τζάκρη για την ίδρυση σχολής Μουσειολογίας στην Έδεσσα. Η βουλευτική τροπολογία έχει την έγκριση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και θα ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» που θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Μεγάλη Δευτέρα 22/04/19.

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε χθες Τετάρτη 17/04/19 με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και εξασφάλισε ακόμη την σύμφωνη γνώμη του για την λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα ( μετά την ίδρυση του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα πλαίσια του Διεθνούς Πανεπιστημίου) από το Διεθνές Πανεπιστήμιο ( με την εξασφάλιση και της απόφασης του Πανεπιστημίου) τριών ( σε πρώτη φάση) διετών Πανεπιστημιακών προγραμμάτων για αποφοίτους ΕΠΑΛ σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία, πόλεις στις οποίες λειτουργούν ήδη ΕΠΑΛ. Θα επιδιωχθεί η λειτουργία 2ετούς προγράμματος και στην Σκύδρα.

Οι κατευθύνσεις των 2ετών προγραμμάτων θα αποφασιστούν από το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τους βουλευτές και τους τοπικούς φορείς της Πέλλας για να εξυπηρετούν την δίκαιη τοπική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πέλλας. 

Με τις αποφάσεις αυτές η Πέλλα «μπαίνει για τα καλά» στον Ακαδημαϊκό Χάρτη και τίθεται ισχυρή βάση για περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου με περισσότερες σχολές αλλά και των διετών προγραμμάτων στο μέλλον. 

Ο βουλευτής , αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό, του επισήμανε την θέση του ότι η πολιτεία οφείλει το συντομότερο δυνατόν μετά την ίδρυση και λειτουργία της πρώτης σχολής ( Μουσειολογίας) να επιδιώξει την ενίσχυση του Πανεπιστημίου στην Έδεσσα και με άλλες σχολές για να αποκτήσει σταθερότητα και μέλλον. Μόνον έτσι θα εξασφαλιστεί η μακροημέρευση του και δεν θα είναι ευάλωτο σε απαράδεκτες αποφάσεις τύπου σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» το 2013 επί κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που έκλεισε την μοναδική σχολή που λειτουργούσε στην Έδεσσα. Επέρριψε ευθύνες για την απόφαση αυτή του 2013 και στους πολιτικούς παράγοντες της Πέλλας αυτή την περίοδο ( βουλευτές, Δημάρχους κλπ) και φυσικά στα Κόμματα που κυβερνούσαν.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκλεισαν το Πανεπιστήμιο στην Έδεσσα, ο ΣΥΡΙΖΑ το ανοίγει.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *