Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Εργατικό Κέντρο Έδεσσας - Αλμωπίας: Υπόμνημα προς την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας-Αλμωπίας παρέδωσε υπόμνημα προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψή της στην Έδεσσα:

Με το παρόν έγγραφο μας, σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω θέματα που αντιμετωπίζουμε σαν Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας καθώς και των προβλημάτων που έχουν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας και θα θέλαμε την συνδρομή σας ως Υπουργό για να επιλυθούν.
– Λόγω του ότι ο Νομός μας έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας θα θέλαμε να έχουμε προτεραιότητα στα διάφορα προγράμματα που στόχο έχουν να καλύψουνε την ανεργία.
– Να γίνει μονιμοποίηση των καθαριστριών των σχολείων και να επιλυθεί το θέμα με τη συνεχή καθυστέρηση των πληρωμών τους.

– Να μην ισχύσει ο νόμος που θέλει την αποβιομηχάνιση της περιοχής μας και της
μετεγκατάστασης των επιχειρήσεων σε βιομηχανική περιοχή ανάμεσα στους νομούς
Ημαθίας και Πέλλας. Να παραμείνουν ως έχουν οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες του Νομού μας.
– Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ευνοϊκότερους όρους για τους
εργαζομένους.
– Να γίνει Επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
– Ζητάμε την επάνδρωση της Επιθεώρησης Εργασίας και να γίνονται πιο εντατικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας για το αν δίνεται η αύξηση που αναγγείλατε από τους εργοδότες στους εργαζόμενους.

– Ζητάμε την επαναλειτουργία του ΣΕΠΕ με επάνδρωση προσωπικού του τμήματος τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης.
– Να γίνεται η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας με 50 ένσημα από την αρχή της χρονιάς και να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να περιμένουμε την εγκύκλιο.
– Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την επαναφορά της υπηρεσίας του ΚΕΠΕΚ από την Θεσσαλονίκη στην Έδεσσα ή την δημιουργία κάποιου τμήματος τουλάχιστον ώστε να μπορούν να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι.

– Να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Γ.Ε.Υ.Δ).
– Επίσης ζητάμε την επάνδρωση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΙΚΑ για ελέγχους εισφοροδιαφυγής και για την απάλειψη της μαύρης εργασίας.
– Όσοι συμπληρώνουν προϋποθέσεις για επίδομα ανεργίας να δικαιούνται να επιδοτούνται κάθε χρόνο και να καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει 400 μέρες επιδότησης ανεργίας στα τελευταία 4 χρόνια που ισχύει από 1/1/2013 και 80 μέρες για τους εποχιακά εργαζομένους.
– Να σταματήσει η ενοικίαση εργαζομένων από ιδιωτικές εταιρείες.
– Να γίνει αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).
– Να μειωθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης σε όσους είναι ασφαλισμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

– Να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι όταν έρθει το όριο ηλικίας τους με όσα ένσημα έχουνε και να παίρνουν αναλογική σύνταξη όπως ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης για να μην χάνονται οι εισφορές των εργαζομένων όσες και αν είναι αυτές.
– Οι χαμηλές συντάξεις να βελτιωθούν καθώς και να μην κατέβουν οι επικουρικές.
– Οι δικαστικές αποφάσεις για τους εργαζομένους στα πρώην σούπερ μάρκετ Καρυπίδης δεν τηρούνται.
– Να δοθεί παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες και ΚΚΠ για 30.333 θέσεις εργασίας διότι αυτοί οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να βγουν ούτε ταμείο ανεργίας.

– Να γίνει οδική σύνδεση του Νομού με την Εγνατία οδό και να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Μελίσσι – Μαυροβούνι και επίσης να ολοκληρωθεί η γέφυρα έξω από το Ριζάρι.
– Επίσης θα θέλαμε να σας ζητήσουμε την ίδρυση μιας σχολής του ΟΑΕΔ στην Έδεσσα πράγμα που επανειλημμένος έχουμε ζητήσει.
– Υπάρχουνε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουνε οι ένοικοι του οικισμού Έδεσσα 4 και του οικισμού Κλεισοχωρίου, καθώς και τον εργατικών κατοικιών Αριδαίας με τα σπίτια τους και συγκεκριμένα οι ένοικοι του οικισμού Έδεσσα 4 αντιμετωπίζουνε προβληματικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις μέχρι και να πλημμυρίζουν τα σπίτια τους με τις βροχοπτώσεις. 

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας το συντομότερο δυνατό.

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας 

Ο Πρόεδρος Ν. Γκοτζαμάνης
Ο Γ. Γραμματέας Ε. Δημητριάδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *