Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ στα πλαίσια της επίσκεψης του Υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη και του προέδρου την Πέμπτη στην Πέλλα.

Ο βουλευτής ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να επισκεφθεί το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης 16 Μαΐου ( πριν την μεγάλη σύσκεψη στις 1:00μμ στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Σκύδρα με ομιλία του Υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη ) πληγείσες περιοχές από τις χαλαζοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος που κατέστρεψαν σημαντικό τμήμα του κάμπου της Πέλλας αλλά και περιοχές που υπάρχουν ζημιές από παγετό προκειμένου να αποκτήσει ιδίαν αντίληψη των καταστροφών.

Ζήτησε ακόμη να εξαντληθούν οι δυνατότητες του Οργανισμού προκειμένου να υπάρξουν γρήγορα τα πορίσματα και να δοθούν , αν είναι δυνατόν, προκαταβολές αποζημιώσεων. Σε όποια περίπτωση να μπορούν τα πορίσματα να χρησιμοποιηθούν σαν εγγύηση στον αγρότη προκειμένου να τύχει χρηματοδότησης από Τράπεζα ( με την οποία θα συνεννοηθεί ο ΕΛΓΑ και το Υπουργείο) με χαμηλό επιτόκιο προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν ειδικά οι αγρότες στις περιοχές που υπάρχει μονοκαλλιέργεια και οι καταστροφές είναι τεράστιες. 

Ζήτησε να ενημερωθούν οι αγρότες για το πρόγραμμα της κάλυψης των αγροκτημάτων για προστασία από χαλάζι και βροχή και να αυξηθούν τα κίνητρα για την αξιοποίηση του. 

Στις περιπτώσεις που υπάρχουν ζημιές που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ να βοηθήσει ο ΕΛΓΑ τον Υπουργό να ελέγξει την δυνατότητα ενίσχυσης των πληγέντων με άλλους τρόπους. 

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ συμφώνησε να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, θα συνεννοηθεί με το Υποκατάστημα Βέροιας για το πρόγραμμα της επίσκεψης του και θα ενημερώσει σχετικά.

Δεσμεύτηκε να κάνει ότι είναι δυνατόν ( αν δεν υπάρξουν πολλές ζημιές ακόμη που να απασχολήσουν υπέρμετρα τον Οργανισμό) για να υπάρξουν πορίσματα το συντομότερο δυνατόν ( μέχρι τον Οκτώβριο) και να παρέμβει και σε Τράπεζες εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο ποσόν στον ΕΛΓΑ για την πληρωμή αποζημιώσεων. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *