Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Γεωργία Αμπάρη αποκλειστικά στο ialmopia.gr

Το ialmopia.gr έχει τη χαρά να φιλοξενεί την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξη του Σάκη Χατζηδημητρίου, Γεωργία Αμπάρη σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Επιμέλεια: Τάσος Καλαϊτζής


- Με ποια κριτήρια αποφάσισες να συμπορευτείς με τον κ Χατζηδημητρίου και την παράταξη του στις εκλογές;

Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω Τάσο, για την ευκαιρία που μου δίνεις μέσα από αυτή τη μικρή συνέντευξη να επικοινωνήσω μέρος των απόψεών μου στους συμπολίτες μας. Ας προχωρήσω λοιπόν στην απάντηση της ερώτησης σου. Νομίζω ο βασικός λόγος είναι προφανής, τουλάχιστον σε μένα ….αυτή την στιγμή είναι ο καταλληλότερος Υποψήφιος Δήμαρχος για την Αλμωπία. Άρα βασικό κριτήριο για μένα ήταν ξεκάθαρα η αντίληψή μου και η πεποίθησή μου, ότι αυτός, είναι ένας άνθρωπος έξυπνος , ευέλικτος, ανοιχτός σε νέες ιδέες, μορφωμένος που αγαπά τον τόπο μας και μπορώ να συνεργαστώ μαζί του, για να επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο ….μια καλύτερη Αλμωπία.


- Με βάση την ιδιαίτερα ενεργή σου παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης περιόδου, πως κρίνεις το έργο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής;

Δε θέλω να φανώ επικριτική, εξάλλου σε όλο το διάστημα που ήμουν στην ελάσσονα αντιπολίτευση, παρενέβαινα στο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό μου γνώμονα το καλό του Δήμου μας. Άλλες φορές υπερψηφίζοντας προτάσεις της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και άλλοτε καταψηφίζοντας. Χωρίς να θέλω να αφορίσω όλη την ομάδα και την προσπάθεια του κ Μπίνου θα πω ότι ανάμεσά τους κάποιοι δούλευαν και κάποιοι μόνο φωτογραφίζονταν, όμως αυτοί που τελικά δούλευαν δεν ήταν αρκετοί και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος θα πω ότι η θητεία του κ Μπίνου ήταν γενικά μια κακή θητεία για το Δήμο Αλμωπίας, τα λόγια δεν έγιναν έργα. Ο Δήμος Αλμωπίας, δεν πρέπει απλά να αλλάξει Δήμαρχο, αλλά πραγματικά πρέπει να αλλάξει εποχή και νοοτροπία.

- Ως απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχεις αποκομίσει τα τελευταία πέντε χρόνια με τα κοινά, ποιο είναι το όραμα και τα σχέδιά σου για την περιοχή μας σε περίπτωση εκλογής σου;

Είναι δύσκολο να σου απαντήσω εάν θέλω να είμαι ειλικρινής και ξεκάθαρη με τις βασικές μου αρχές. Και αυτό γιατί δεν είμαι εδώ για να αναπτύξω μια έκθεση ιδεών ή να γράψω ευχές στο λεύκωμα μια συμμαθήτριας μου … Ναι θέλω το καλύτερο για τον τόπο μας. Όμως είμαι αρκετά ρεαλίστρια για να γνωρίζω ότι αυτό το «καλύτερο» είναι πάντα υπό προϋποθέσεις, δεν μπορεί να είναι κάτι γενικό και αόριστο. Η απάντησή μου σχετικά με το όραμα και το σχέδιο μου για την περιοχή σαφώς δε θα μπορούσε να είναι μονοσήμαντη και σαφώς δε μπορεί να είναι όραμα και σχέδιο ενός ανθρώπου μόνο, όταν μιλάμε για μια ομάδα, για ένα συνδυασμό και για ένα δημόσιο οργανισμό όπως είναι ο Δήμος Αλμωπίας. Ας σου αποσαφηνίσω λοιπόν τι εννοώ, ως Γεωργία θα σου πω ότι θέλω μια Αλμωπία φιλική για τους πολίτες της 365 μέρες το χρόνο (…στα δίσεκτα έτη 366 μέρες!). Όμως σαν οικονομολόγος θα πρέπει για να αναπτύξω το όραμα ενός δημόσιου οργανισμού, του Δήμου μας, χρειάζομαι και κάποια άλλα δεδομένα. Με άλλα λόγια δε θα συνεχίσω με ευχολόγια αλλά θα σου πω, πως υπάρχουν και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οικονομοτεχνικά μοντέλα ανάπτυξης με βάση τις δυνατότητες και της αδυναμίες, της περιοχής και του ανθρώπινου δυναμικού σε σχέση με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι η διοίκηση δεν είναι τέχνη ή κληρονομικό χάρισμα, αλλά επιστήμη που δεν χρησιμοποιεί ευχές αλλά συγκεκριμένα εργαλεία.


- Τον τελευταίο καιρό γίνεται μια προσπάθεια στοχοποίησης συγκεκριμένων υποψηφίων που εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ενωμένοι για την Αλμωπία». Πως το σχολιάζεις αυτό;

Η στοχοποίηση γίνεται συγκεκριμένα από το φιλικά, προς τον κ Μπίνο, προσκείμενο blog, που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργεί χειρότερα από το Υπουργείο Προπαγάνδας της Τεχεράνης. Δε θα πω τα κλισέ του τύπου «πυροβολούν αυτούς που φοβούνται»… γιατί ανάμεσα στα άτομα που κατά καιρούς έχουν στοχοποιήσει είμαι και εγώ. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα μικρό κολπάκι που συχνά με βοηθάει να ξεκαθαρίζω κάποιες καταστάσεις. Όταν νιώθω ότι βάλλομαι θέτω στον εαυτό μου κάποια ερωτήματα, «ποιος είναι αυτός που λέει αυτά που λέει, από πού προέρχεται και τι σκοπούς εξυπηρετεί;» Απαντώντας ο καθένας μέσα του στα παραπάνω ερωτήματα θα διαπιστώσει εάν αξίζει να ασχοληθεί παραπάνω με κάποια άτομα ή όχι … και εγώ αποφάσισα ότι δε θα ασχοληθώ άλλο με τις «προκλήσεις» τους.


- Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους συμπολίτες μας, όταν κληθούν να επιλέξουν τη νέα Δημοτικά Αρχή της Αλμωπίας;

 Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά τις όποιες αδυναμίες και παρεκτροπές της αποτελεί ένα θεσμό βαθύτατα δημοκρατικό, λόγω της άμεσης λαϊκής της νομιμοποίησης και ταυτόχρονα ιδιαίτερα αποτελεσματικό λόγω της εγγύτητας της με τα προβλήματα των τοπικών κοινοτήτων. Όλοι όσοι εκλεγούν, την επόμενη μέρα θα πρέπει να συνεργαστούν για το καλό όλων .Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω σχετίζεται με το μεγάλο ποσοστό αποχής από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεδομένο που στηρίζεται σε τελευταίες έρευνες. Θα έλεγα στους συμπολίτες μου, αυτό που έτσι και αλλιώς λέω συχνά και σε φιλικούς μου κύκλους πως «και ένας να ψηφίσει …ένας θα διοικήσει», γι΄ αυτό οφείλουμε στη Δημοκρατία μας να συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές, ώστε πολλοί να είμαστε αυτοί που θα ψηφίσουμε τον έναν που θα μας διοικήσει.


Ευχαριστούμε θερμά την Γεωργία Αμπάρη για το χρόνο της και της ευχόμαστε καλή επιτυχία.


ialmopia.gr

22 comments:

  1. ικανή και δραστήρια. εξαιρετική επιλογή του γιατρού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι μπράβο Γεωργία, τα είπες τα πράγματα με τ'όνομα τους. Πολλοί βιάζονται να λασπολογήσουν μετά όμως πάλι στη τρύπα τους θα μπουν. Καλη επιτυχία ομορφιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή επιτυχία γεωργία! Είμαι σίγουρος ότι θα σκίσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή επιτυχία Γεωργία . Είσαι ικανή χωρίς συμφέρον και ειμαι σίγουρος ότι θα κάνεις το καλύτερο για τον τόπο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ Η ΚΑ. ΑΜΠΑΡΗ. ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΘΟΥΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΙΚΑΝΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΣΘΕΝΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δηλωνεις ρεαλιστρια, αρα γνωριζεις την ηττα μεσα σου καλα και την κρυβεις. καμια ελπιδα απο τετοια ατομα, ντροπη τησ αλμωπιασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λίγα τα λόγια σου για τον νυν και μελλοντικό δήμαρχο τακούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kali epitixia fili mou! kali dinami!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. νομίζω είναι η καλύτερη συνέντευξη μακράν υποψηφίας συμβούλου, μαζί με αυτή της Χισκάκη, η Αμπάρη επιβεβαιώνει ότι το επίπεδο παραμένει σε υψηλά στάνταρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή Γεωργία (και όλοι όσοι θέσατε τον εαυτό σας στη κρίση του κόσμου ΕΠΩΝΥΜΑ) άκου τα εξής.. Μην ακούτε κανέναν, μη δινετε σημασία σε κανέναν ανώνυμο σχολιαστή. Άνθρωποι -κουνούπια, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να σπέρνουν μιζέρια, τόσο μικροί και ασήμαντοι που είναι. Προχωρήστε μπροστά, όλοι οι νέοι γιατί από σας θα εξαρτηθουν πολλά.Εσείς είστε το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. στημένες συνεντεύξεις χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΛΗΣΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ "ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ-ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ 20ΕΥΡΟΥ"

      Διαγραφή
  12. Αλλο τι θα δουμε πια μεχρι τις εκλογες. Μιλαει κιολας. Αι τραβα στο ικα και πολυ σου ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ελίτ σπουδαγμένοι και ο μπαρουφογλου θα μας σωσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή επιτυχία γειτόνισσα γλυκιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή επιτυχία . Οι γυναίκες δίπλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δίπλα στη βίλα να κάνουμε πίστα κανόε καγιάκ στο ποτάμι να μια έξυπνη επένδυση που μπορεί να χρηματοδοτήσει ο συμπέθερος από τη Β.Μακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή επιτυχία κοριτσάρα! Αγνόησε τους ανώνυμους επικριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ερε γελιο που εχει να πεσει αν συνεργαστεις με κανεναν απτην αντιθετη πλευρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mεινε στο σπιτακι σου τσιρακι της μπαγκη οι φιλοσκοπιανικες σου ιδεολογιες ειναι γνωστες καλη αποτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *