Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση ΕΚΕ για το κίτρινο συμπύρηνο ροδάκινο

Κίτρινο Συμπύρηνο Ροδάκινο *


Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των εργοστασίων μεταποίησης ροδάκινου της περιοχής μας. Οι ως τώρα πρώτες παραλαβές συμπύρηνου αλλά και η ανάδραση που παίρνουμε από πολλούς συνεταιρισμούς δείχνουν ότι οι φόβοι μας για σημαντικό πρόβλημα μικροκαρπίας επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον για τις πρώιμες ποικιλίες.

Με το παρόν δελτίο, η Ένωση Κονσερβοποιών απευθύνεται στους συνεργάτες-παραγωγούς που ενδιαφέρονται για την τύχη του συμπύρηνου συνολικά και μακροπρόθεσμα, για να επισημάνει την ανάγκη συγκόμισης και παράδοσης μόνο ώριμων, κίτρινων ροδάκινων. Περιμένοντας να ωριμάσουν πλήρως τα ροδάκινα, ο παραγωγός θα επιτύχει το μέγιστο μέγεθος και βάρος ροδάκινου για την παραγωγή του και η βιομηχανία θα μπορέσει να αξιοποιήσει το σύνολο της παραγωγής. Υπενθυμίζουμε ότι το πράσινο ροδάκινο είναι τελείως ακατάλληλο για οποιαδήποτε επεξεργασία, υποβαθμίζει την ποιότητα της κομπόστας, ενώ απορρίπτεται και από το χυμό.

Τέλος, αναφέρουμε άλλη μια φορά τα χαρακτηριστικά του ποιοτικού συμπύρηνου ροδάκινου: κίτρινο χρώμα, χωρίς ασθένειες, διάμετρος μεγαλύτερη των 57 χιλιοστών, και ως 5% ακατάλληλα.


*Yellow Cling Peach, η εμπορική ονομασία του προϊόντος μας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *