Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κοζάνη - Αισθητός στην Αλμωπία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή (14/7) το μεσημέρι, 14 χιλιόμετρα νότια της Κοζάνης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έπειτα από δέκα λεπτά, οι μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έδειξαν ότι ακολούθησε μία δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών κοντά στο χωριό Κρόκος.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στην Αλβανία και τα Σκόπια. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

To επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, μεγέθους 6,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που είχε γίνει στις 13 Μαίου του 1995, σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Μανώλη Σκορδίλη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *