Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

10+1 θαύματα της φύσης [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Η Ροζ Λίμνη, Αυστραλία 



Η λίμνη Hillier βρίσκεται στο Middle Island της Δυτικής Αυστραλίας. Τα νερά της δεν είναι διάφανα και το έντονο ροζ χρώμα τους οφείλεται κυρίως στην καροτίνη που παράγεται από τα φύκια. Περιβάλλεται από μια λωρίδα λευκής άμμου και το παραμυθένιο τοπίο ολοκληρώνεται με ένα καταπράσινο δάσος από ευκάλυπτο δίπλα στον ωκεανό.


Το όρος Roraima, Βενεζουέλα/ Βραζιλία 



Το μεγαλύτερο επίπεδο βουνό στον κόσμο μοιάζει με καράβι που πλέει στα σύννεφα και προκαλεί δέος. Έχει ύψος 2.810 μ. με πλάτος 31 τετρ. χλμ. και το σύνολο της επιφάνειας του είναι καθαρός ψαμμίτης. Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Canaima, γνωστό για τις ψηλές, επίπεδες βουνοκορφές του οι οποίες θεωρούνται από τους παλαιότερους γεωλογικούς σχηματισμούς της Γης, ηλικίας μεγαλύτερης των δύο δισεκατομμυρίων ετών.


Η Νεκρά Θάλασσα 



Η Νεκρά θάλασσα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες λίμνες στον κόσμο καθώς αποτελεί το χαμηλότερο σημείο της Γης και ένα από τα αλμυρότερα υδάτινα σώματα. Η υψηλή συγκέντρωση μεταλλικών αλάτων που περιέχει καθιστά αδύνατο το κολύμπι (κυριολεκτικά επιπλέουμε) και την επιβίωση κάθε ζωικού ή φυτικού οργανισμού, εκτός από ένα βακτήριο που τρέφεται με το αλάτι της. Ίσως το πιο παράξενο φαινόμενό είναι οι αναβλύσεις βιτουμενίων (ασφάλτου), τα οποία παρατηρούμε να επιπλέουν στην επιφάνεια με την μορφή σβόλων.


Το Φαράγγι της Αντιλόπης, Αριζόνα 


Το φαράγγι της Αντιλόπης βρίσκεται στο Page της Αριζόνα και είναι αποτέλεσμα διάβρωσης, λόγω των πλημμυρών που συνέβαιναν στην περιοχή. Με την πάροδο του χρόνου οι άκρες των βράχων λειάνθηκαν και οι ακτίνες του ήλιου που πέφτουν πάνω τους τις χρωματίζουν με όλες τις αποχρώσεις του ερυθρού φάσματος.


Η Θάλασσα των Αστεριών, Μαλδίβες.



Η εντυπωσιακή παραλία βρίσκεται στο νησί Βαντού στις Μαλδίβες και μοιάζει να καθρεφτίζει τα αστέρια στον ουρανό, στην πραγματικότητα όμως το μοναδικό φαινόμενο ονομάζεται βιοφωτισμός και προέρχεται από ένα είδος φυτοπλαγκτόν. 


Η Μπλε Τρύπα, Μπελίζ 



Η εντυπωσιακή «Μεγάλη Μπλε Τρύπα» είναι μια υποβρύχια καταβόθρα και βρίσκεται ανοικτά των ακτών του Μπελίζ, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η Ατόλλη δημιουργήθηκε μετά από διάφορα στάδια κατά τη διάρκεια παγετώνων.


Το Σπήλαιο Fingal, Σκωτία 



Το σπήλαιο σχηματίστηκε από μια τεράστια μάζα καυτής λάβας. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι οι εξαγωνικές κολώνες από βασάλτη που αποτελούν τα εσωτερικά τοιχώματα και ο τριπλός συνδυασμός χρωμάτων, του κόκκινου από τον βασάλτη, κιτρινοπράσινου από τα φύκια και τις λειχήνες και του γαλαζοπράσινου της θάλασσας που συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. 


To Rainbow Mountain, Περού



Το βουνό με τα επτά χρώματα της Ίριδος βρίσκεται στις Περουβιανές Άνδεις και έγινε γνωστό μόλις το 2015 καθώς μέχρι τότε ήταν καλυμμένο από πάγο, λόγω της κλιματικής αλλαγής, αυτός υποχώρησε αποκαλύπτοντας τα πολύχρωμα ορυκτά κοιτάσματα πάνω στους βράχους. Το σπάνιο αυτό φαινόμενο οφείλεται στους χρωματισμούς των μεταλλικών στοιχείων που υπάρχουν στο υπέδαφος, για παράδειγμα το κόκκινο χρώμα οφείλεται στον οξειδωμένο σίδηρο. 


Οι Καταρράκτες Ιγκουαζού, Βραζιλία-Αργεντινή 


Ένα φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή που αποτελείται από 275 καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού Ιγκουαζού!


Η Γυάλινη Παραλία, Καλιφόρνια 






Μια χωματερή που η φύση μετέτρεψε σε πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων τουριστών. Αρχικά η παραλία χρησιμοποιούνταν ως χωματερή όμως με το πέρασμα των χρόνων τα κύματα άρχισαν να καθαρίζουν μεγάλο μέρος της ενώ ταυτόχρονα το συνεχές χτύπημα τους στα γυαλιά και τα διάφορα κεραμικά δημιούργησε το μοναδικό αυτό αποτέλεσμα, κάνοντάς τα να μοιάζουν με μικρά πολύχρωμα πετραδάκια. 


+1. Μετέωρα, Ελλάδα 



Μετέωρα: μοιάζουν στα αλήθεια σαν να κρέμονται απ’ τον ουρανό. Ο μικρός αυτός παράδεισος αποτελείται από βράχους που σχηματίσθηκαν περίπου πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια και η αποσάθρωση, η διάβρωση και οι σεισμοί τους έδωσαν αργότερα το σημερινό τους σχήμα. 

Έχουν ειπωθεί κατά καιρούς διάφορες θεωρίες ως προς την δημιουργία του γεωλογικού τοπίου όμως συνεχίζει να απασχολεί τους ερευνητές καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη μια σαφής ερμηνεία! 



Απο την Μάρα Χ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *