Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα ντοκουμέντα: Αυτός είναι ο χάρτης της «γαλάζιας πατρίδας» του Ερντογάν

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας – Ο «σουλτάνος» βάζει φωτιά στη Μεσόγειο διχοτομώντας το Αιγαίο – Τι απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις.


Στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα στην Ακαδημία του Ναυτικού βρίσκεται ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας» που φωτογραφήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Λίγα λεπτά πριν την άφιξη του «σουλτάνου» είχε φτάσει στην Ακαδημία ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μαζί με τον πρόεδρο του Τουρκικού Κοινοβουλίου Mουσταφά Σέντοπ.

Στα ντοκουμέντα ο Ακάρ εμφανίζεται να δείχνει στον Σέντοπ το Καστελόριζο και την ευρύτερη περιοχή και φυσικά την θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» που διχοτομεί το Αιγαίο, εξαφανίζει το Καστελόριζο και δείχνει τα σύνορα της Τουρκίας να φτάνουν μέχρι την Κρήτη.

H τελευταία φωτογραφία, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δείχνει πως ο χώρος που βρίσκεται το βιβλίο επισκεπτών κάποτε είχε τη φωτογραφία του Κεμάλ , τώρα όμως άλλαξε και στη θέση του τοποθετήθηκε ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας».



Είναι η πρώτη φορά που ο Ταγίπ Ερντογάν φωτογραφίζεται μπροστά σε τέτοιο χάρτη, γεγονός που αποδεικνύει πως οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις και ανεβάζουν επικίνδυνα την ένταση με την Αθήνα. 

Δένδιας: Δεν θα πέσουμε στην παγίδα τους

«Ταραξία» της περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου χαρακτήρισε την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, και τη φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο.

«Η φωτογραφία αυτή με λυπεί. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της άλλης πλευράς, είμαστε μια στέρεη ευρωπαϊκή χώρα», είπε χαρακτηριστικά. Έκανε λόγο για «εκστρατείες επικοινωνιακού χαρακτήρα που δεν μπορούν να μεταβάλουν τη διεθνή νομιμότητα απλά εδραιώνουν την εικόνα της Τουρκίας ως παραβάτη».

Πρόσθεσε ότι με τέτοιες ενέργειες απομονώνεται η Τουρκία και η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να την ακολουθήσει ούτε «σε βαλκανοποίηση της περιοχής ούτε σε μία τακτική επαρχιωτισμού».

«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της άλλης πλευράς, είμαστε μια στερεή ευρωπαϊκή χώρα, η Τουρκία αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως ο ταραξίας της περιοχής και δεν θα τους ακολουθήσουμε σε έναν τέτοιο κατήφορο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Με πληροφορίες από: «Ελεύθερος Τύπος»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *