Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Επίσκεψη Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση στην Αθήνα

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Μπάτσης Χρήστος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της Κυβέρνησης και εκπροσώπους φορέων του Δημοσίου. Τον Δήμαρχο Αλμωπία συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κετικίδης Ιωάννης και ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Λουτρακίου Λιούγας Δημήτριος.


Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Γ.Γ Υποδομών κ. Καραγιάννη Γεώργιο όπου συζητήθηκε η άρση απομόνωσης του Δήμου καθώς και το θέμα της σύνδεσης της Αλμωπίας με την Εγνατία οδό. Ο κ. Καραγιάννης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει έτοιμο πλάνο για το κομμάτι Σκύδρα – όρια Ν. Ημαθίας και πώς θα μεριμνήσει για την ένταξη της Αλμωπίας στο σχέδιο.

Στην συνέχεια ο κ. Μπάτσης και οι συνεργάτες του μετέβησαν στο Υπουργείο Τουρισμού όπου τους υποδέχτηκε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης Θεοχάρης καθώς και οι Βουλευτές Ν. Πέλλας, κ. Καρασμάνης Γεώργιος, κ. Σταμενίτης Διονύσιος και κ. Βασιλειάδης Βασίλειος. Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό για το πρόσφατο πρόβλημα που προέκυψε με τα Λουτρά Πόζαρ και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την επίλυσή του.

Ακολούθησε μία ακόμη συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με τα έργα υποδομής στον Δήμο Αλμωπίας. Από την πλευρά του Υπουργού δόθηκαν εγγυήσεις για εκπόνηση μελετών μέσω της ΜΟΔ ΑΕ.

Κατά την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης τους, ο Δήμαρχος Αλμωπίας και οι συνεργάτες του συνέχισαν τις συναντήσεις στα Υπουργεία, αρχής γενομένης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκρέκα Κώστα. Ο Δήμαρχος παρέθεσε αρκετά από τα αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα της περιοχής μας. Στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα σχέδια σχετικά με έργα άρδευσης στην Αλμωπία.

Επόμενος σταθμός, ήταν το Υπουργείο Εσωτερικών όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ΓΓ Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Σταυριανουδάκη Μιχάλη αναφορικά με την προώθηση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και νέες προτάσεις για ένταξη του Δήμου Αλμωπίας σε αυτό.

Ο κ. Μπάτσης ολοκλήρωσε τον κύκλο συναντήσεών του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Υπουργείου κ. Χαμπίδης Κων/νος για να συζητηθεί το θέμα της ψηφιακής αναβάθμισης του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων καθώς και η απλούστευση των διαδικασιών στις συναλλαγές με τους δημότες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *