Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

ΔΗΚΕΑ Δήμου Αλμωπίας: Προχωράμε μπροστά, χτίζουμε μια νέα σχέση διοίκησης και υπαλληλικού προσωπικού

Με αίσθημα ευθύνης αναλάβαμε την διοίκηση της επιχείρησης ΔΗ.Κ.Ε.Α. του Δήμου Αλμωπίας μετά από πρόταση του Δημάρχου Μπάτση Χρήστου.

Αρχικό μέλημά μας ήταν να αλλάξουμε ότι παθογένεια υπήρχε, όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά ως παράταξη, αλλά παράλληλα να επικροτήσουμε, να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε ότι ήταν προς την σωστή κατεύθυνση.

Για να μπορεί να γίνει όμως αυτό, έπρεπε πρώτα να έχουμε, την εικόνα της επιχείρησης ώστε να βγουν ρεαλιστικά συμπεράσματα.

Αυτά που διαπιστώσαμε κατά τις πρώτες μέρες λειτουργίας ήταν τα εξής:


Μη τήρηση ωραρίου από μερίδα υπαλλήλων.


Διαχρονικές ελλείψεις σε υλικό ασφαλείας, οχημάτων και προσωπικού, όπως φαρμακεία στα αυτοκίνητα, πυροσβεστήρες κλπ.


Έλλειψη συντονισμού και προγραμματισμού στις δομές.

Έχοντας ως βασικό μέλημα την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε αυτές τις νοοτροπίες και να οργανωθούμε εκ νέου, με απώτερο σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών της επιχείρησης προς τους πολίτες και ειδικά αυτών που αφορούν το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» διότι αποτελούν ευπαθής ομάδες ανθρώπων και κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με αυτούς!

Οι αλλαγές που δρομολογήσαμε ήταν οι εξής:


Όσον αφορά το θέμα της μη τήρησης ωραρίου, από αρχές Οκτωβρίου οι υπάλληλοι υπογράφουν στον Δήμο και έτσι διασφαλίζεται η σωστή προσέλευση και αποχώρηση.


Προχωράμε σε προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών και εξασφαλίζουμε την ασφάλεια του προσωπικού και των οχημάτων.


Οργανώσαμε γραφείο κίνησης και πλέον μπορούμε να έχουμε εικόνα για το που βρίσκεται το κάθε όχημα, κάθε στιγμή και επιπλέον εξοικονομούνται καύσιμα.


Προχωράμε στην ουσιαστική οργάνωση της λειτουργίας των δομών, ώστε στο μέτρο του εφικτού, να μην έχουν ελλείψεις προσωπικού.

Μοναδικός σκοπός μας είναι η σωστή λειτουργία της επιχείρησης, κάτι το οποίο φαίνεται να έχει θετικό πρόσημο, όχι όμως με εφαρμογή καθεστωτικών συμπεριφορών αλλά με διάλογο και ουσιαστικές αποφάσεις.

Προχωράμε μπροστά, χτίζουμε μια νέα σχέση διοίκησης και υπαλληλικού προσωπικού, η οποία δε θα βασίζετε όμως στην εξυπηρέτηση και στο ρουσφέτι αλλά στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στη σωστή συνεργασία και στην τήρηση του νόμου, τα αποτελέσματα της οποίας θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Με τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.

ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

1 comments:

  1. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Κ ΜΕΤΑ ΚΑΝΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *