Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Πέρασαν 16 χρόνια από το «σατανικό» έγκλημα που διέπραξε ένα ζευγάρι σε περιοχή της Έδεσσας

Σαν σήμερα, πριν από 16 χρόνια στην περιοχή της Έδεσσας (εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας) διαπράχθηκε ένα από τα πιο φριχτά και ανατριχιαστικά εγκλήματα που «πάγωσαν» το πανελλήνιο.

Ένα "σατανικό ζευγάρι" Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία έστησε ολόκληρη φρικιαστική επιχείρηση, παίρνοντας την ιδέα από… αστυνομική ταινία. Παραπλάνησαν την 39χρονη Σκοπιανή Βιολέτα Βελιανόφσκα ότι ήθελαν να την απασχολήσουν στο εστιατόριό τους στη Γερμανία και την επιβίβασαν στο αυτοκίνητό τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ανδρόγυνο -ο Αλέξανδρος και η Μαρία Γκεσοπούλου- μαζί με τον γιο τους Ηλία, δολοφόνησαν την άτυχη γυναίκα στις 18 Νοεμβρίου 2003 προκειμένου να εισπράξουν ασφάλιστρα ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο σύζυγος είχε κάνει ασφάλεια ζωής στη γυναίκα του σε δυο ασφαλιστικές εταιρίες της Γερμανίας, όπου διέμεναν. Όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν στους Λόφους Φλώρινας και με το πρόσχημα της πρόσληψης μιας οικιακής βοηθού έφεραν το θύμα τους στην Ελλάδα. Στόχος τους ήταν να σκηνοθετήσουν τροχαίο ατύχημα και να παρουσιάσουν το θύμα σαν Μαρία Γκεσοπούλου.

Αφού παρέλαβαν το θύμα από τα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, την υπνώτισαν και την επιβίβασαν σε Ι.Χ. που είχαν νοικιάσει. Στην περιοχή της Έδεσσας σταμάτησαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο, το περιέλουσαν με βενζίνη και το πυρπόλησαν.

Το επόμενο πρωί ο Αλέξανδρος Γκεσόπουλος πήγε αναστατωμένος στην Αστυνομία και ανέφερε την εξαφάνιση της συζύγου του. Λίγο αργότερα τον ενημέρωσαν ότι μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων είχε σκοτωθεί σε τροχαίο. Πήρε τον 17χρονο γιο του και πήγε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Έδεσσας για την ψυχοφθόρα διαδικασία της αναγνώρισης. Μόλις είδε τη γυναίκα του λύγισε, ενώ ο μικρός βγήκε κλαίγοντας από το νεκροτομείο. Το μόνο που μπορούσε να απαλύνει τον πόνο του 50χρονου άνδρα ήταν η ασφάλεια ζωής που είχε κάνει στη γυναίκα του στη Γερμανία, από την οποία θα εισέπραττε ενάμισι εκατομμύριο ευρώ…

Οι αστυνομικοί είχαν τελειώσει με τις καταθέσεις και ήταν έτοιμοι να κλείσουν τον φάκελο με το προανακριτικό υλικό του τροχαίου δυστυχήματος, όταν ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση. Ως αιτία θανάτου αναφερόταν όχι η απανθράκωση, αλλά οι αναθυμιάσεις από εύφλεκτο υγρό.

Την ίδια στιγμή ο αξιωματικός υπηρεσίας παρατήρησε εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο του Γκεσόπουλου. Άρχισε να υποπτεύεται ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως φαίνονταν. Πατέρας και γιος ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις. Οι ερωτήσεις των αστυνομικών διαδέχονταν η μία την άλλη και η πίεση πολλαπλασιαζόταν. Μέχρι που ομολόγησαν το πρωτοφανές σχέδιό τους με στόχο τα χρήματα της ασφάλειας!

Η γυναίκα που είχαν «αναγνωρίσει» στο νεκροτομείο δεν ήταν η Μαρία Γκεσοπούλου, αλλά η 39χρονη Σκοπιανή Βιολέτα Βελιανόφσκα, μητέρα δύο παιδιών, την οποία είχαν πείσει να τους ακολουθήσει στη Γερμανία, για να δουλέψει στο εστιατόριό τους. Όμως, αφού τη νάρκωσαν, την έβαλαν στο αυτοκίνητο και πήραν το δρόμο Φλώρινας – Έδεσσας. Σταμάτησαν κοντά στην Άρνισσα, την έδεσαν με τη ζώνη ασφαλείας στο κάθισμα του οδηγού, περιέλουσαν το αυτοκίνητο με βενζίνη και έβαλαν φωτιά. Στη συνέχεια το έσπρωξαν στο χαντάκι για να φανεί ως τροχαίο δυστύχημα!

Η επιβεβαίωση των στοιχείων του τραγικού θύματος ήρθε την επόμενη ημέρα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και τις αστυνομικές αρχές των Σκοπίων. Η Μαρία Γκεσοπούλου συνελήφθη στο σπίτι στο χωριό, όπου κρυβόταν στον στάβλο, περιμένοντας την… κηδεία της και τα πλούσια ασφάλιστρα, που θα έλυναν το πρόβλημα της ζωής της.

Όπως είπε η Αστυνομία, το ζευγάρι είχε βάλει αρχικά στο στόχαστρο μια 46χρονη γυναίκα από τη Ρωσία, που εργαζόταν σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην Σκύδρα. Επί 20 ημέρες έχτιζαν σχέσεις εμπιστοσύνης και με την ίδια πρόφαση, ότι θα την προσλάμβαναν στο εστιατόριό τους στη Στουτγκάρδη, την έπεισαν να τους ακολουθήσει στη Γερμανία. Τη νάρκωσαν με χάπια, αλλά ανέβαλαν το σχέδιό τους επειδή οι φίλοι της επικοινωνούσαν συνεχώς μαζί της. Το σχέδιο το είχαν «ξεσηκώσει» από σενάριο αστυνομικής ταινίας που είχαν δει στη Γερμανία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκε το ζευγάρι το Μάρτιο του 2005, επέβαλλε στον Αλέξανδρο Γκεσόπουλο ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη, ενώ στη σύζυγό του κάθειρξη 25 ετών. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, το ζευγάρι και ο 17χρονος γιος τους προφυλακίστηκαν. Μετά την αποκάλυψη της πρωτοφανούς υπόθεσης, τα στόματα στους Λόφους της Φλώρινας άνοιξαν. Και είπαν, μεταξύ άλλων, ότι ο 50χρονος άνδρας δεν είχε πολλά – πολλά με κανέναν στο χωριό, ότι κάθε τόσο άνοιγε και έκλεινε εστιατόρια, δημιουργώντας χρέη 25.000 ευρώ στην Εφορία, ότι ήταν τεμπέλης και μικροαπατεώνας, που προσπαθούσε να πιάσει την καλή με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο, ενώ και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να εξασφαλίσει πιστοποιητικό θανάτου της γυναίκας του, χωρίς να τα καταφέρει.

Τον Ιανουάριο του 2010 η υπόθεση έφτασε στο Εφετείο. Ο Γκεσόπουλος, ενώ στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε πάρει πάνω του την ευθύνη, προσπάθησε να παρουσιάσει μία διαφορετική εκδοχή, αποδίδοντας στην σύζυγό του πιο ενεργό ρόλο. «Οι δύο γυναίκες ήταν ερωμένες μου», είπε στην απολογία του. «Όταν το έμαθε η σύζυγός μου, έκαψε τη Σκοπιανή. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να την αποτρέψω…». Ωστόσο το σενάριο δεν έπεισε δικαστές και ενόρκους. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η σύζυγος του σε κάθειρξη 25 ετών. Η ποινή του γιου τους μειώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων στα 16 έτη και 2 μήνες.


 
 
Πηγές: astinomiko.gr, skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *