Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας για παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων

Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ενημερώνει τους καταναλωτές της ότι:

1. Σε οικισμούς όπου δεν υφίστανται κλειστά αποχετευτικά δίκτυα ακαθάρτων, οι καταναλωτές θα πρέπει να αποχετεύουν τα οικιακά τους λύματα σε βόθρους σύμφωνα με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό και

2. Η σύνδεση αποχέτευσης ακαθάρτων σε δίκτυο όμβριων υδάτων, αποτελεί παράνομη πράξη και τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 1069/80 με φυλάκιση έως έξι (6) μήνες και χρηματικό πρόστιμο. Σύμφωνα με τα παραπάνω και μετά από καταγγελίες συνδημοτών μας προς την επιχείρηση και προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την ύπαρξη παράνομων συνδέσεων αποχέτευσης ακαθάρτων στα αποχετευτικά δίκτυα όμβριων υδάτων, θα προβούμε άμεσα στην κλήση των καταναλωτών μας, σύμφωνα με το άρθρο 29 του Ν.1069/80, ώστε να δηλώσουν εγγράφως τον τρόπο αποχέτευσης του ακινήτου τους και στη συνέχεια θα διενεργήσουμε ελέγχους για τη διαπίστωση της ακρίβειας των δηλώσεών τους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση.

1 comments:

  1. Να το κάνετε όμως και στα χωριά που έχουν τους νεροχυτες και τα πλυντήρια να τρέχουν στο αυλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *