Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Έργα ύψους 3 εκατ. ευρώ στην Πέλλα μέσω CLLD/LEADER

Ένταξη 20 Έργων ύψους 3.013.265,76 ευρώ με 100% χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Μέτρου 19, Υπομέτρου 19.2 του Π.Α.Α. 2014-2020 (για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα) του Τοπικού Προγράμματος Πέλλας CLLD/LEADER

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ. ΑΕ) κ. Γιάννου Δημήτριος – Δήμαρχος Έδεσσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι με το υπ. αριθμόν 8527/24.12.2019 έγγραφό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων –ΕΥΔ ΠΑΑ 2014-2020 εγκρίθηκε το αίτημα της ΟΤΔ της ΑΝ.ΠΕ για υπερδέσμευση ποσού 997.360,94 ώστε να ενταχθούν όλα τα έργα των οποίων οι αιτήσεις χρηματοδότησης κρίνονται παραδεκτές όμως δεν εντάσσονταν λόγω έλλειψης αρχικών διαθέσιμων πόρων.

Η 1η Πρόσκληση για παρεμβάσεις έργων δημοσίου χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος

Πέλλας CLLD/LEADER είχε συνολικό αρχικό εγκεκριμένο ποσό 1.885.500,00 €, ενώ συνολικά υπεβλήθησαν τριάντα επτά (37) προτάσεις - αιτήσεις στήριξης ύψους πέντε εκατομμυρίων οκτακοσίων είκοσι οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων σαράντα τριών ευρώ και εξήντα δύο λεπτών (5.828.843,62 €) υπερκαλύπτοντας κατά 309,14% το αρχικά διατιθέμενο ποσό.

Έντάχθησαν συνολικά 20 Έργα ύψους 3.013.265,76 ευρώ με 100% χρηματοδότηση στο
πλαίσιο του Μέτρου 19, Υπομέτρου 19.2 του Π.Α.Α. 2014-2020 (για παρεμβάσεις δημοσίου

χαρακτήρα) του Τοπικού Προγράμματος Πέλλας CLLD/LEADER

Ο Πρόεδρος της ΕΔΠ CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ. ΑΕ) κ. Γιάννου Δημήτριος – Δήμαρχος Έδεσσας δήλωσε σχετικά: «Η χρηματοδότηση επενδύσεων και δράσεων για παρεμβάσεις έργων Δημοσίου χαρακτήρα γίνεται πραγματικότητα μέσω του Προγράμματος CLLD/LEADER που συνεχίζεται και υλοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με μεγάλη ανταπόκριση μέσω της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ. ΑΕ). Η μεγάλη απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων και όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων θα αποτελέσει τονωτική ένεση στην οικονομία της περιοχής και θα συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη. Η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο γίνεται πραγματικότητα μέσα από βιώσιμες και ανταποδοτικές επενδύσεις στους παρακάτω
τομείς:
- ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
- ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ-ΑΝΑΨΥΧΗΣ
- ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
- ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Η Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ. ΑΕ) με κατευθυντήριο άξονα την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Εύχομαι από καρδιάς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους τους κατοίκους της ΠΕ Πέλλας».





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *