Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Anadolu: Οπλισμένο το drone που έστειλε η Τουρκία στα Κατεχόμενα

Το πρώτο στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), που έστειλε η Τουρκία στα Κατεχόμενα, ήταν οπλισμένο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


Τη Δευτέρα, το τουρκικό drone Bayaraktar TB2 προσγειώθηκε στο Λευκόνοικο, στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Το στρατιωτικό drone εστάλη εκεί «για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι. «Θα πετά πάνω από την ανατολική Μεσόγειο και θα προστατεύει τα συμφέροντα της ΤΔΒΚ και της χώρα μας και θα υπηρετεί την σταθερότητα και την ειρήνη της περιοχής», ανέφερε ο Τούρκος σε ανάρτηση στο Twitter.

Reuters: Η Τουρκία τροφοδοτεί την ένταση με Ελλάδα

To τουρκικό DHA ανέφερε αργότερα ότι το drone έκανε ήδη την πρώτη του πτήση πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Το Reuters σημειώνει ότι αυτή η κίνηση της Αγκυρας μπορεί να τροφοδοτήσει περαιτέρω την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *