Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Συνδικαλιστικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ Ν Πέλλας: "Καλή χρονιά με τσεκουρώματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη"

Σε συντάξεις, επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης, κοινωνικό μέρισμα και αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές …….

Κατάργηση της 13ης σύνταξης

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Ν. Μηταράκης, κατέστησε σαφές ότι θα καταργηθεί και δεν θα καταβληθεί το 2020 η μόνιμη 13η σύνταξη - ολόκληρη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και ποσοστιαία για τις ψηλότερες συντάξεις - η οποία νομοθετήθηκε και καταβλήθηκε το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ. Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων της τάξης των 500 ευρώ από το 2020. Τελικά, αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα βγήκε από τα Μνημόνια αλλά τα Μνημόνια δεν θα βγουν ποτέ από τη Ν.Δ.

Αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Μετά το κουτσούρεμα του κοινωνικού μερίσματος και την εξαγγελθείσα, από τον υφυπουργό κ. Μηταράκη, κατάργηση της μόνιμης 13ης σύνταξης, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται για νέες περικοπές, αυτή τη φορά στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η σχεδιαζόμενη επαναφορά των κλάσεων θα φέρει σημαντικές επιβαρύνσεις για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Θυμίζουμε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες πλήρωναν κατώτατη εισφορά 175 ευρώ. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ο σχεδιασμός της είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν τουλάχιστον 210 ευρώ.

Αύξηση δηλαδή 20% για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών προκειμένου να ελαφρυνθούν όσοι δηλώνουν πολύ υψηλά εισοδήματα.

Αφού σπεκούλαρε προεκλογικά για να υφαρπάξει την ψήφο τους, η ΝΔ, ως κυβέρνηση
πλέον, συνεχίζει τον εμπαιγμό προς τα μεσαία στρώματα, επιφυλάσσοντάς τους επιβαρύνσεις αντί για ελαφρύνσεις. Πολύ γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις μεθοδεύσεις της.



 
Μείωση στα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ κατά 369
εκ. €

Όπως προκύπτει από τον πίνακα παρακάτω, οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν:
1. τα προνοιακά επιδόματα για ΑμεΑ, που μειώνονται κατά 173 εκ.

2. τα οικογενειακά επιδόματα, που μειώνονται κατά 139 εκ.
3. το επίδομα ενοικίου, που μειώνεται κατά 53 εκ.


 
Κοινωνικό Μέρισμα : Εκτός όχι μόνο οι συνταξιούχοι αλλά και άλλες ευαίσθητες
κοινωνικές ομάδες

Ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σταϊκούρα μέχρι πριν από λίγους μήνες χαρακτήριζαν «ψίχουλα» το κοινωνικό μέρισμα 629 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους το 2016, 750 εκατ. ευρώ σε 3.650.000 δικαιούχους το 2017 και 780 εκατ. ευρώ σε 3.700.000 δικαιούχους το 2018.


 
Σήμερα, αφού η κυβέρνηση μείωσε τον δημοσιονομικό χώρο, κατευθύνοντας μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε ελαφρύνσεις για τις πολύ μεγάλες περιουσίες, και χρησιμοποίησε όλον τον υπόλοιπο χώρο του 2019 - που δημιουργήθηκε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ - για να κλείσει τρύπες του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, κάνοντας λογιστικά τρικ, πανηγυρίζει γιατί διανέμει κοινωνικό μέρισμα σε 250.000 νοικοκυριά, με πολύ αυστηρά κριτήρια, τα οποία αφήνουν προφανώς εκτός όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
 
Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *