Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ο Δήμος Αλμωπίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (ΔΗ.Κ.Ε.A.)

ΚΔΑΠμεΑ ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨


3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


ΔΡΑΣΗ: Ευαισθητοποίηση – Ενημέρωση

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠ με Α ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨, στις 3/12/2019, ημέρα Τρίτη από τις 10:00π.μ. έως 13:00μ.μ. θα βρίσκονται στη Λέσχη Αξιωματικών στην Αριδαία, όπου θα διατίθεται έντυπο υλικό που αφορά κανόνες συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία.

Η δράση έχει ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα αναπηρίας,

Επίσης ,θα γίνουν επισκέψεις από δημοτικά σχολεία τις επόμενες ημέρες στον χώρο του κέντρου με αφορμή την ημέρα αυτή.

Η Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ καθιερώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, καθώς εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε αναγνώρισε το πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάζουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση της υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Το σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να απολαμβάνουν μέτρα που εξασφαλίζουν την αυτονομία και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

Η 3η Δεκεμβρίου είναι ημέρα αγώνα, προβληματισμού, συμμετοχής και αλληλεγγύης όχι ημέρα γιορτής, οίκτου και φιλοφρονήσεων.

Η αναπηρία είναι μια κατάσταση που μπορεί να βρεθεί ο καθένας. Τα άτομα με αναπηρία δεν έχουν ειδικές ανάγκες έχουν τις ίδιες ακριβώς ανάγκες με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Οφείλουμε σεβασμό και αποδοχή της ιδιαιτερότητας συμβάλλοντας έτσι στην αλλαγή κοινωνικών στάσεων και αντιλήψεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη ζωή τους.

Η ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής μας αφορά όλους.

1 comments:

  1. το πρώτο που πρέπει να μάθει ο δήμαρχος είναι να μην παρκάρει σ ράμπες π΄ροσβασης των ατόμων με αναπηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *