Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες για το Ασφαλιστικό σε Έδεσσα & Γιαννιτσά

Το ασφαλιστικό “έβγαλε” τους εργαζόμενους στην απεργία στις πόλεις της Πέλλας. 
 
Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Έδεσσα & Γιαννιτσά και ακολούθησαν αγωνιστικές πορείες στους κεντρικούς δρόμους με κύρια συνθήματα : “Ασφάλιση, Υγεία, Σύνταξη, Δουλειά - Δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά”, “Κάτω τα χέρια απο την ασφάλιση - Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση”, “Ούτε ρίσκο, ούτε λοταρία - Δεν θα παραδώσουμε στον τζόγο τα Ταμεία”, κ.ά.
Στην Έδεσσα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στους “Μικρούς Καταρράκτες”. Στη
συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε, συμμετείχε μετά από απόφαση της Α΄ ΕΛΜΕ
Πέλλας αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών με ιδιαίτερες πικέτες συνθημάτων και χαιρέτισε η
Αντιπρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Πέλλας Σεμερτζίδου Δέσποινα.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση πραγματοποίσε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας
“Η Ενότητα” με τον εκπρόσωπό του Σουμελίδη Γιάννη, με αναφορά στα προβλήματα
επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς ( απλήρωτες παραγωγές, απλήρωτες ζημιές από τον ΕΛΓΑ, απαράδεκτα χαμηλές τιμές παραγωγού, κλπ.) ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ, που επιδιώκουν το ξεκλήρισμά της και την ισχυροποίηση μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Ουγγρίνος Αλέκος, μέλος του Δ.Σ. της
Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων ( Π.Ε.Γ.Δ.Υ.), με ιδιαίτερη
αναφορά στο Νόμο-λαιμητόμο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τον νόμο
Βρούτση, ο οποίος δεν αποτελεί παρά συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου, της προηγούμενης κυβέρνησης. Ενώνουμε τις γροθιές μας, τις ελπίδες μας. Δείχνουμε ότι δεν παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων στη δουλειά και στην ασφάλιση. Με την σημερινή μας απεργία και την απεργιακή μας συγκέντρωση, βάζουμε στο προσκήνιο την διεκδίκηση δημόσιας, υποχρεωτικής, καθολικής Κοινωνικής Ασφάλισης, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Καταδικάζουμε το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ, που ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση. Παλεύουμε για Δωρεάν και Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

Για υψηλές παροχές υγείας-πρόνοιας.

Παρά τις προσπάθειες ωραιοποίησης του νόμου από την κυβέρνηση μέσα από τα διάφορα
τηλεοπτικά πανελ, τα στοιχεία λοιπόν μιλάνε από μόνα τους :

Ποιος νέος εργαζόμενος, που ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο στα χρόνια της κρίσης ή και πιο πριν, που είναι σήμερα στις πιο παραγωγικές ηλικίες, θα καταφέρει να έχει 40 χρόνια εργασίας - και μάλιστα ασφαλισμένης εργασίας;

Ποιος εργαζόμενος θα έχει 35 έτη δουλειάς, όταν η καταγεγραμμένη ανεργία όλα αυτά τα
χρόνια είναι σταθερά πάνω από 1 εκατομμύριο; Πού θα βρουν αυτοί οι εργαζόμενοι τα ένσημα για να πιάσουν τις νόρμες, που με θράσος αναδεικνύετε; Ποιος νέος εργαζόμενος, που έχει φάει απολύσεις με το κουτάλι, που έχει δουλέψει όλες τις μορφές της «ευέλικτης» εργασίας και περιπλανιέται από δουλειά σε δουλειά, θα έχει τα 12.000 ένσημα που μας ανακοινώνετε αυξήσεις;
Η σύνταξη βγαίνει μέσα από τα ποσοστά αναπλήρωσης, που διαμορφώνει η κάθε κυβέρνηση πάνω στα χρόνια ασφάλισης και επιπλέον πάνω στον συντάξιμο μισθό. Τι σύνταξη και τι παροχές θα έχουν οι εργαζόμενοι που είδαν σε μια νύχτα τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ, που οι νέοι εργαζόμενοι αμείβονται με 430 ευρώ; Τι σύνταξη θα έχουν οι εργαζόμενοι που όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται 4ωρα και παίρνουν μισθό έως 250 ευρώ;

Στα Γιαννιτσά η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ). Ενώ
ακολούθησε δυναμική πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Την συγκέντρωση χαιρέτησε η Χατζηβασιλειάδου Αριστέα από την Επιτροπή Αγώνα στο
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Π.Ε.Πέλλας, με ιδιαίτερη αναφορά
στις συνέπειες του ασφαλιστικού για τους εργαζόμενους του κλάδουτων εργαζομένων του κλάδου.
Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Αποστολίδη Χαράλαμπο , πρόεδρο της
Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας ( Ε.Ν.Ι.Π. ), με ξεχωριστή αναφορά στις φιέστες
της κυβέρνησης για τα ζητήματα της Υγείας, την ίδια ώρα που αυτή υποβαθμίζεται από τις
αντιλαϊκές πολιτικές.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν αφουγκράζεται την δυσαρέσκεια ασθενών και
υγειονομικών, την αγωνία των νοσοκομειακών γιατρών και φέρνει “καπάκι” και το ασφαλιστικό .

Συνεχίζουν στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, υποχρεώνοντας Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας να αναζητούν κονδύλια κάνοντας μπίζνες, πουλώντας τις υπηρεσίες τους στα λεηλατημένα από το κράτος και τους επιχειρηματίες ασφαλιστικά ταμεία ή να βγαίνουν στη ζητιανιά και να στηρίζονται σε αμφίβολης αξίας «δωρεές», χορηγίες «φιλάνθρωπων» και δράσεις διαφόρων «φίλων», που με πρόσχημα το ότι δήθεν δεν υπάρχουν χρήματα, φέρνουν στο φιλότιμο τον λαό και βάζουν ξανά το χέρι στην τσέπη του.

Στον κρατικό προϋπολογισμό η κυβέρνηση προχωράει σε νέα μείωση της κρατικής
χρηματοδότησης προς τα νοσοκομεία, μείωση που ήρθε να προστεθεί στα πετσοκο
μμένα κρατικά κονδύλια των προηγούμενων ετών. Την ίδια περίοδο, η κυβέρνηση λαμβάνει τα εύσημα και τις ευχαριστίες υψηλόβαθμων στελεχών του ΝΑΤΟ και της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τις εκπληκτικά υψηλές δαπάνες της χώρας μας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ”.

Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν, ότι η ανάπτυξη ήρθε για όλους, και άλλες τέτοιες
μπαρούφες, που μόνο στόχο έχουν να μας κάνουν να αποδεχτούμε αυτή την άθλια ζωή που ζούμε καθημερινά εμείς και οι οικογένειες μας, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Αυτή την αλήθεια την ζούμε καθημερινά τόσο εμείς οι εργαζόμενοι, όσο και οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι.

Αυτή η πραγματικότητα αλλάζει μόνο μέσα από την καθημερινή πάλη των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα από την οργανωμένη πάλη με τα σωματεία μας. Γι’ αυτό είναι σημαντική η σημερινή μας απεργίας. Γιατί με μπροστάρη το Πανεργατικό Αγωνιστικό

Μέτωπο, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που βιώνουμε την θλιβερή αυτή καθημερινότητα, πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Αφήσαμε στην άκρη τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” των κυβερνόντων, και των ξεπουλημένων εργατοπατέρων και εργοδοτών της ΓΣΕΕ, οργανώνουμε την πάλη μας με βάση τα πραγματικά μας συμφέροντα, τις πραγματικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Ένα πράγμα να έχουν σίγουρο, όλοι αυτοί, που κήρυξαν πόλεμο απέναντι στους εργαζομένους και τον απλό λαό. Ότι, όσο αυτοί θα πηγαίνουν χέρι-χέρι απέναντι μας, τόσο εμείς θα συσπειρωνόμαστε, θα θεριεύουμε, θα πεισμώνουμε, θα οργανώνουμε την αντεπίθεση μας, με οδηγό το δίκιο μας, τα συμφέροντα μας, την ζωή μας.

Με μπροστάρη το ΠΑΜΕ και τα Σωματεία μας, θα τους δώσουμε την απάντηση που
τους αρμόζει ότι, “χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”!



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *