Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Ευρώπη – Στις Βρυξέλλες ο Κικίλιας για το Eκτακτο Συμβούλιο

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας που έχει συγκληθεί για την Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, οι Ευρωπαίοι υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται σε όλες τις χώρες αλλά και να επανεκτιμήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη μετά την έξαρση του κορωνοϊού και τα κρούσματα σε μια σειρά από ευρωπαϊκά κράτη.

Οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ στοχεύουν να θέσουν, ουσιαστικά, όλους τους μηχανισμούς σε πλήρη συναγερμό προκειμένου να θωρακιστεί η ήπειρος αλλά και περιορισθεί στο μέτρο του δυνατού η εξάπλωση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις που θα ληφθούν στο Έκτακτο 

Συμβούλιο θα ισχύσουν για όλες τα κράτη-μέλη.

Το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ θα ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης και σε αυτό από την πλευρά της ΕΕ θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνεζ Λέναρτσιτς και η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας κα Στέλλα Κυριακίδου.

ΠΟΥ: Ρεαλιστική η πιθανότητα να σταματήσει η εξάπλωση

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπογράμμισε, χθες, ότι είναι «ρεαλιστική η πιθανότητα να σταματήσει» η εξάπλωση στον κόσμο του νέου κορωνοϊού COVID-19. Ωστόσο, εξακολουθεί να συνιστά «πολύ σοβαρή απειλή» καθώς έχει προκαλέσει τον θάνατο 1.113 ανθρώπων, σύμφωνα με τις κινεζικές υγειονομικές αρχές. Επίσης συνολικά 44.653 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί πλέον στην ηπειρωτική Κίνα. Μέχρι σήμερα το 99,9% των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στον κόσμο έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα, όπου η ασθένεια εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην μεγάλη πόλη Ουχάν, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.




Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *