Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Δήμος Αλμωπίας: Ενημέρωση για τη λειτουργία του Δήμου από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί συνδημότες,


Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας, της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2020, σχετικά με τα μέτρα του Δήμου Αλμωπίας για τη διακοπή της αλυσίδας διάδοσης του κορωνοϊού, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και να σας ενημερώσουμε επιπλέον για τα παρακάτω:

    Ο Δήμος Αλμωπίας, δηλαδή τα κτήρια των δημαρχείων Αριδαίας και Εξαπλατάνου, το Δημοτολόγιο, η Πολεοδομία, η ΔΗΚΕΑ, η ΔΕΥΑ και τα ΚΕΠ Αριδαίας, θα λειτουργούν με κλειστές τις πόρτες για το κοινό. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μετά από τηλεφωνικό ραντεβού. Στην είσοδο των υπηρεσιών θα υπάρχει υπάλληλος που θα υποδέχεται τους πολίτες και θα ρυθμίζει τον τρόπο και χρόνο εξυπηρέτησής τους.

    Τα ΚΕΠ Εξαπλατάνου δε θα λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες και μέχρι νεωτέρας. Οι πολίτες της Ανατολικής Αλμωπίας, θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ Αριδαίας με τον τρόπο που προαναφέρθηκε.

    Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα λειτουργεί μόνο ως προς τη νοσηλεία των ωφελούμενων αρχικά και θα διερευνηθεί η περαιτέρω βοήθεια ως προς τους τομείς της φροντίδας και σίτισης.

    Πρωταρχικό μέλημα του Δήμου, κυρίως τις μέρες που ζούμε, είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών. Ενισχύεται  άμεσα η υπηρεσία, με επιπλέον υπαλλήλους και μηχανήματα. Όμως τίποτα δεν είναι εφικτό χωρίς τη συνεργασία όλων μας. Γι αυτό, σας παρακαλώ θερμά:

    Αποφεύγετε όσο το δυνατόν, να πετάτε οργανικά απορρίμματα που αποτελούν ενδεχόμενη τροφή για αδέσποτα ζώα και τρωκτικά.

    Δένετε καλά τη σακούλα των απορριμμάτων σας και τοποθετήστε την ΠΑΝΤΑ μέσα στον κάδο. Στη συνέχεια κλείστε το καπάκι.

    Ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην πλύση και απολύμανση των κάδων και των γύρω σε αυτούς, χώρο.

    Θα δοθεί άμεσα σε λειτουργία, τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης με κοινωνικό λειτουργό, ανθρώπων που έχουν ανάγκη στήριξης.

    Οργανώνουμε δράσεις πολιτών εξ αποστάσεως, στηρίζοντας την ψυχολογία των Δημοτών μας.

    Επίσης, το Γραφείο Δημάρχου δε θα δέχεται το κοινό μέχρι νεωτέρας.

Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες. Κανένας δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνος του. Η συνεργασία και η υπακοή σε κανόνες και ρυθμιστικές ενέργειες είναι πράξη ευθύνης προς τους εαυτούς μας, τους οικείους μας και προς το σύνολο της κοινωνίας.

Ζητάμε τη βοήθεια και τη συνεργασία σας. Αποφύγετε να μετακινείστε σε δημόσιους χώρους και γενικά να βγαίνετε από το σπίτι σας χωρίς σοβαρό λόγο. Δεν είναι περίοδος αργίας, διακοπών ή ευκαιρίας να τακτοποιήσουμε γραφειοκρατικές υποθέσεις. Είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να μείνουμε σπίτια μας!

Φροντίζουμε τους εαυτούς μας και τους οικείους μας. Συμμορφωνόμαστε στους κανόνες. Μένουμε σπίτι!  


Χρήστος Μπάτσης

Δήμαρχος Αλμωπίας   

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *