Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Κοινωνία σε Κίνηση, ώρα ευθύνης

Αγαπητοί μας συνδημότες και συνδημότισσες



      Ο Δήμος μας, η χώρα μας και σχεδόν, ολόκληρος ο κόσμος βιώνει αυτές τις μέρες μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ένας αόρατος εχθρός κινείται ανάμεσά μας ψάχνοντας την ευκαιρία να εισέλθει στο σώμα του καθενός και της καθεμίας από εμάς και να μας βλάψει. Προσβάλλει αδιάκριτα όλες τις ηλικίες, φύλα και κοινωνικές τάξεις. Ήδη έχει προσβάλλει πρωθυπουργούς και διασημότητες, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας ανά τον κόσμο. Μην μπορώντας εύκολα να νικήσει τους νέους και την μεγάλη πλειοψηφία των υγειών ανθρώπων, βρίσκει κερκόπορτα εισόδου σε ηλικιωμένους  ασθενείς, δηλαδή στους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και σε αυτούς που έχουν επιβαρυμένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω χρόνιων και μη νοσημάτων


     Ο εχθρός αυτός όμως μπορεί να νικηθεί!

     Τον δρόμο την νίκης μας έδειξαν χώρες που τον γνώρισαν πρώτες και έχουν ήδη πληρώσει βαρύ τίμημα, όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Σιγκαπούρη. Στις χώρες αυτές ήδη ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει σχεδόν μηδενιστεί (Κίνα), ή έχει επιβραδυνθεί δραματικά, και σύντομα ελπίζουν ότι θα ξαναμπούν στην κανονικότητά τους.

Δυστυχώς, υπάρχει και το αντιπαράδειγμα της γειτονικής μας Ιταλίας όπου η αρχική υποτίμηση της απειλής από τον κορωνοϊό COVID-19 αποδείχθηκε καταστροφική. Η Ιταλία μετρά ήδη πάνω από 1400 νεκρούς και κοντά στους 21000 προσβεβλημένους. Η Ιταλία ολιγώρησε και πήρε τα μέτρα της αργά. Εμείς στην Ελλάδα, ευτυχώς, αποφασίσαμε να δράσουμε γρηγορότερα και πιο αποφασιστικά, πράγμα που μας δίνει την δυνατότητα να ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε καλύτερα. Όμως, το αποτέλεσμα της μάχης με τον COVID-19 εξαρτάται στο μέγιστο βαθμό από την προσωπική ευθύνη του καθενός μας. Εξαρτάται από τον πατριωτισμό μας,   την αγάπη  για τον τόπο μας, την πατρίδα και όλους τους συμπολίτες και συμπατριώτες μας!

 Ήρθε λοιπόν για όλους μας η ώρα των αποδείξεων με σοβαρότητα, συνέπεια, αυτοκυριαρχία και υπομονή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι απλό: να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες της Ελληνικής Κυβέρνησης που σε αυτή τη φάση είναι η Κυβέρνηση όλων μας . Οι εντολές είναι σαφείς:

-          Να μείνουμε όσο περισσότερο γίνεται στα σπίτια μας αποφεύγοντας εντελώς όλους τους κλειστούς χώρους συνάθροισης.

-          Nα αποφύγουμε εντελώς τις επαφές με άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

-          Να τηρούμε ευλαβικά και με συνέπεια την προσωπική μας υγιεινή και τους κανόνες ασφαλείας που δίνονται.

-          Να μειώσουμε στο απαραίτητο ελάχιστο τις κοινωνικές μας συναναστροφές.

-          Με τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα αυτοπεριοριζόμαστε σπίτι μας και επικοινωνούμε με τον ΕΟΔΥ.

    Aναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί για να βγάλουμε την πόλη μας, την αγαπημένη μας Έδεσσα και όλο το Δήμο μας αλώβητο από αυτήν την μεγάλη περιπέτεια. Και μετά το τέλος της περιπέτειας να αγκαλιαστούμε ξανά με περισσότερη θέρμη και υπερηφάνεια γνωρίζοντας ότι κάναμε ένα ιερό καθήκον απέναντι στον τόπο μας την χώρα και τους συνανθρώπους μας.

     Εμείς οι Έλληνες γίναμε γνωστοί στον κόσμο γιατί στα δύσκολα πάντα βγάζουμε τον καλό μας εαυτό. Το βλέπουμε να συμβαίνει και τώρα. Οι Αρχές της χώρας, οι εξαιρετικοί  επιστήμονες, οι γιατροί μας,  η Εκκλησία, όλοι εμείς πρέπει να είμαστε σε πλήρη σύμπνοια στην μάχη με τον ιό που πρόκειται να δώσουμε το επόμενο διάστημα.

    Η Κοινωνία σε Κίνηση στέκεται στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής μας και θα προσφέρει απρόσκοπτα την αρωγή της σε ότι χρειαστεί. Ενωμένοι ας κάνουμε τον Δήμο Έδεσσας ένα φωτεινό παράδειγμα μέσα στην χώρα μας. Το απαιτεί η τρισχιλιόχρονη ιστορία της πόλης , το ζητάνε οι γονείς και πρόγονοί μας. Εμπιστευόμαστε πλήρως την επιστημονική κοινότητα, αγόγγυστα και με την βοήθεια του Θεού  θα τα καταφέρουμε.

.. και ήδη τα σκληρά μέτρα που πήρε η πολύπαθη Ιταλία άρχισαν να λειτουργούν. Το Πάσχα δεν είναι μακριά..



     ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *