Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρέχεται διευκόλυνση στην προσαρμογή δασικών συνεταιρισμών

Ο Γιώργος Καρασμάνης σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, είχε ζητήσει την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την προσαρμογή των Δασικών Συνεταιρισμών στο νόμο 4423/2016, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα μας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωναϊού. Ως γνωστόν, ένα από τα μέτρα αυτά είναι και η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εκκρεμότητα η έγκριση του νέου καταστατικού ορισμένων Δασικών Συνεταιρισμών από τα Ειρηνοδικεία, με προφανή τον κίνδυνο να τίθεται εν αμφιβόλω η έγκαιρη προσαρμογή τους, με ότι δυσάρεστο αυτό συνεπάγεται για το επαγγελματικό μέλλον των μελών των Συνεταιρισμών αυτών.

Ο κ. Χατζηδάκης, ανταποκρινόμενος στο δίκαιο αυτό αίτημα, συμπεριέλαβε αυτοτελές άρθρο ( υπ’ αριθ. 66 ) στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 20/03/2020 ( ΦΕΚ 68 Τεύχος Α΄), το οποίο αναφέρει επί λέξει:

“Έγκριση καταστατικών και εγγραφή δασικών συνεταιρισμών στα οικεία Μητρώα

Δικαίωμα υποβολής αίτησης, έως τις 10 Απριλίου 2020, κατά τις διατάξεις του άρθρου 13 του π.δ. 126/1986 (Α΄ 44), όπως ισχύει, έχουν και δασικοί συνεταιρισμοί που:

α. είτε εγκρίθηκε το καταστατικό τους από το αρμόδιο δικαστήριο σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 47 του ν. 4423/2016 (Α΄ 182), όπως ισχύει, αλλά δεν εγγράφησαν έως τις 31 Μαρτίου 2020 στα Μητρώα που προβλέπονται στην ίδια διάταξη,

β. είτε υπέβαλαν αίτηση έγκρισης καταστατικού στο αρμόδιο δικαστήριο, γεγονός που αποδεικνύεται με την επίδειξη της αίτησης αυτής, αλλά δεν εκδόθηκε η σχετική απόφαση ως την έναρξη ισχύος της παρούσας ρύθμισης,

γ. είτε δεν υπέβαλαν αίτηση έγκρισης καταστατικού στο αρμόδιο δικαστήριο έως την έναρξη ισχύος της παρούσας, αλλά υπέβαλαν το προσαρμοσμένο στις διατάξεις του ν. 4423/2016 καταστατικό, ως τις 31 Μαρτίου 2020, στην οικεία δασική υπηρεσία, η οποία χορήγησε βεβαίωση περί της προσαρμογής του στις προϋποθέσεις του ν. 4423/2016, υπό την αίρεση της έγκρισής του από το αρμόδιο δικαστήριο”

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *