Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Παγκόσμια ημέρα νερού 2020

Παγκόσμια ημέρα νερού η σημερινή, 22Μαρτίου 2020, αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή. Ο ΟΗΕ θέσπισε τη μέρα αυτή για να αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα του γλυκού νερού, να προσπαθήσει για την εξασφάλισή του και να το προστατέψει.

Δυστυχώς φέτος, ο εορτασμός του νερού συμπίπτει χρονικά με τη μάχη της ανθρωπότητας εναντίον του κορωνοϊού. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, πρωταρχική και βασική προστασία μας είναι το νερό. «Πλένετε τακτικά τα χέρια σας», «Πίνετε τακτικά νερό», «Διαλύστε τη χλωρίνη στο νερό για να απολυμάνετε τους χώρους σας» προτρέπουν οι ειδικοί. Στον απολογισμό αυτής της κρίσης, πρέπει απαραίτητα να συμπεριλάβουμε την αναγκαιότητα προστασίας του γλυκού νερού, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Ο Δήμος μας και η αγροτική οικονομία στην οποία στηρίζεται, είναι αλληλένδετος με τα διαθέσιμα γλυκά νερά. Άλλωστε το όνομα Αρδέα προέρχεται από το ρήμα αρδεύω και δηλώνει το γόνιμο χαρακτήρα της περιοχής.

Η ενεργειακή μας αυτονομία, ως επαρχία, στηρίζεται στην ενεργειακή εκμετάλλευση των υδατικών πόρων. Ο Δήμος Αλμωπίας όχι μόνο έχει μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, αλλά βοηθά και τους όμορους Δήμους να ανταπεξέλθουν ενεργειακά.

Εμείς, πιο πολύ από όλους τους άλλους, γνωρίζουμε την αξία του νερού γιατί είναι κομμάτι της μνήμης, της παράδοσης και της ζωής μας. 


Χρήστος Μπάτσης

Δήμαρχος Αλμωπίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *