Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Δελτίο τύπου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας - Αλμωπίας

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διεκδίκησαν πρώτες καλύτερες συνθήκες εργασίας, ίσα δικαιώματα και αμοιβές στην εργασία.

Σήμερα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, τα ίδια αιτήματα παραμένουν επίκαιρα. Οι Ελληνίδες εργαζόμενες δέχονται σε μεγαλύτερο βαθμό την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά τους. Με απολύσεις, με ανασφάλιστη εργασία, με την ανεργία, με την εφαρμογή των πιο ελαστικών και παράνομων μορφών απασχόλησης, οι γυναίκες για μια ακόμα φορά είναι εκείνες που καλούνται να πληρώσουν το πιο βαρύ ίσως τίμημα των μνημονιακών πολιτικών.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας, τιμά την Ελληνίδα Μάνα, την νοικοκυρά, όλες τις γυναίκες, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους που δίνουν τη δική τους εργασιακή μάχη.

Στην σημερινή εποχή των προβλημάτων και των αδιεξόδων που ζούμε όλοι μας, βλέπουμε τις γυναίκες να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην ανεργία, στους φόρους, στην εξαθλίωση και όσες είναι τυχερές και δουλεύουν έχουν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες και πολλές φορές απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

Είναι οι ηρωίδες της ζωής που δίνουν κάθε ημέρα αγώνα για τα παιδιά τους, τις οικογένειες τους, τις εργασίες τους.

Είναι αυτές που κράτησαν ψηλά τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας.

Καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να πυκνώσουν τους συλλογικούς αγώνες.

Επιπλέον καλούμε και την Πολιτεία να αναλάβει και να υλοποιήσει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης πολιτικής και οικονομικής παρουσίας των γυναικών στην ελληνική κοινωνία.

Αντιστεκόμαστε σε ότι χειροτερεύει την ζωή και υπονομεύει το μέλλον μας, υπερασπιζόμαστε την δημόσια υγεία και παιδεία, το δημόσιο κοινωνικό κράτος, το περιβάλλον. Στους αγώνες αυτούς οι γυναίκες συμμετέχουν μαζικά. Ανυποχώρητες και ενωμένες διεκδικούν τα δικαιώματά τους σε αξιοπρεπή εργασία και ζωή.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *