Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας για τον κορονοϊό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας βλέποντας την ανησυχία τον εργαζομένων όσον αφορά τον κορονοϊό θα ήθελε να τους ενημερώσει ότι μπορεί να τεθεί σε καραντίνα ο εργαζόμενος μόνο κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης ή εντολής ιατρού και όχι αυθαιρέτως από τον εργοδότη. 
 
Τέτοιες περιπτώσεις συναντάμε όταν ο εργαζόμενος έχει ταξιδέψει σε περιοχή που έχουν εντοπιστεί αυξημένα κρούσματα της νόσου ή έχει έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν νοσήσει από αυτή. Στην περίπτωση που τεθεί σε «καραντίνα» κατόπιν ιατρικής εντολής, οι μέρες απουσίας του δεν θα πρέπει να αφαιρεθούν, ούτε να συμψηφιστούν με τις ημέρες αδείας που αυτός δικαιούται. Το σωστό είναι αυτές να θεωρηθούν ως ημέρες άδειας λόγω ασθενείας.

Όπως λοιπόν και στις κοινές περιπτώσεις απουσίας λόγω ασθενείας ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει το μισθό που αναλογεί στις ημέρες απουσίας του, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση θα πάρει τον αντίστοιχο μισθό.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *