Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Φούστανη - Δήμητρα Δούλη: "Μη μας ξεχνάτε τώρα.... Τώρα σας χρειαζόμαστε δίπλα μας!"

Βρισκόμαστε λίγο μετά το πρώτο 48ωρο αποκλεισμού και ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα!
Δυστυχώς, ο καθένας από εμάς, στο άκουσμα ενός θανάτου και μάλιστα οικείου προσώπου παγώνει, αλλά οι καθημερινές μας ανάγκες, μας επιβάλλουν να κοιτάμε το μέλλον και κυρίως την οικονομική Ζωή του χωριού.
Η κάθε οικογένεια της κοινότητας κατακλύζεται από διάφορους προβληματισμούς!...
Ο φόβος της προσωπικής μας Υγείας δεν αναιρεί το φόβο της μελλοντικής οικονομικής κρίσης, δεδομένου ότι αρχίζει μια καλλιεργητικη περίοδος με διαφορετικα δεδομένα, ακόμη και από άποψη καιρικών συνθηκών.
Οι κάτοικοι του χωριού, ως επί των πλείστων αγρότες, δεντροκαλλιεργητες αλλά και κτηνοτρόφοι εκφράζουν ανησυχίες για τον τρόπο ανεφοδιασμού λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και την εφαρμογή αυτών, δεδομένου ότι τα κτήματα τους δεν βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μια περιοχή.
Η συντήρηση των γεωργικών τους μηχανημάτων ακόμη και ο ανεφοδιασμός καυσίμων αρχίζει να μοιάζει δύσκολος.
Η διάθεση σφαγιων προϊόντων στη τοπική και εγχώρια αγορά ακόμη και η πώληση του γάλακτος βασανίζουν τους κτηνοτρόφους μας...
Επιπλέον ο στιγματισμός, λόγω της εμφάνισης των περισσότερων κρουσμάτων στο Νομό Πέλλας και ειδικά (μέχρι στιγμής) στην Αλμωπία, μας κάνει να αισθανόμαστε ανεπιθύμητοι ακόμη και από τις εμπορικές μας συναλλαγές!
Επειδή οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και καθοριστικές για το μέλλον της τοπικής οικονομίας και κατ επέκταση ολόκληρης της περιοχής Αλμωπίας, παρακαλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας να μεριμνήσουν για να αποφευχθούν καταστάσεις, αν όντως αυτές προκύπτουν από παραπάνω ζητήματα.
Μη μας ξεχνάτε τώρα....
Τώρα σας χρειαζόμαστε δίπλα μας!

Φούστανη 3 Απριλίου 2020
Δήμητρα Δούλη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *