Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Προς παράταση ενός μήνα με διπλή πληρωμή δόσης

Προς παράταση οδεύει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς περίπου 1,6 εκατομμύρια δηλώσεις είναι σε εκκρεμότητα και δεν έχουν κατατεθεί στο Taxisnet.


Δεδομένου ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν βλέπει «προθυμία» εκ μέρους των φορολογουμένων για την υποβολή των δηλώσεων και δεδομένου ότι για την εμπρόθεσμη υποβολή θα έπρεπε να κατατίθενται στο σύστημα 200.000 δηλώσεις ημερησίως -κάτι που δεν συμβαίνει- η κυβέρνηση θα δώσει μια πρόσθετη εναλλακτική στους φορολογουμένους.

Έτσι, όσοι δεν υποβάλλουν μέχρι το τέλος Ιουλίου τις δηλώσεις τους, θα μπορέσουν να τις υποβάλουν μέσα στον Αύγουστο, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, ωστόσο όλοι αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν δύο δόσεις αντί για μία στο τέλος του επόμενου μήνα, ήτοι τη δόση του Ιουλίου και τη δόση του Αυγούστου.

Όσοι υποβάλουν κανονικά τις δηλώσεις τους έως το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να ξέρουν πως η καταβολή του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2019 πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Ιουλίου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 7 επόμενων μηνών.

Η καταβολή του φόρου που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογούμενων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία γίνεται σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Σεπτεμβρίου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.

Τέλος, όταν ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ μέσα στη προθεσμία της πρώτης δόσης, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών έκπτωση 2%.

απο το newsbomb.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *